Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
miekederksen
miekederksen vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Als ik de instelling maak voor studio fotografie bv F9 iso 100 en sluitertijd 1/160 , heb ik prima foto's als de flitsers afgaan. Echter als ik door mijn camera naar mijn model kijk zie ik geen snars, omdat het zonder flits natuurlijk zeer onderbelicht is. Ik heb het instellicht wel aanstaan Het is vast een heel stomme vraag, maar zou heel dankbaar zijn te horen wat ik fout doe MD

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 21 november 2017, 04:48

Maak je geen gebruik van instellicht?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 24 november 2017, 10:33

Zo te horen gebruik je een systeemcamera?
Welke camera gebruik je precies? Een Sony of Fuijfilm wellicht?

Bij systeemcamera's zie je standaard op je scherm en in je zoeker een soort 'live-preview'. De instellingen die je gebruikt voor het maken van de foto is ook wat je ziet door de zoeker. Flitslicht is een flinke puls licht waarbij je aanwezig ligt vaak helemaal weg flitst.

De instellingen f/9, 100 ISO en 1/160s zal in een donkere ruimte (met alleen instellicht) inderdaad een zwarte foto opleveren.

Alle systeemcamera's hebben de mogelijkheid om je niet het 'live-preview'-beeld te laten zien. Als je dit inschakelt gebruikt je camera in je zoeker andere (automatische) instellingen in plaats van de instellingen die je handmatig kiest. Dan zie je met je instellicht dus wel wat.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.