Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Anne Vrij
Jan Anne Vrij vroeg op zaterdag 4 juli 2020, 00:00

Als ik een aantal foto's dezelfde bewerking wil laten ondergaan, dan deed ik dat altijd via selecteren foto's, van een foto de instellingen aanpassen en vervolgens synchroniseren. Sinds kort loopt Lightroom vast als ik die synchronisatie wil toepassen. Alleen afsluiten van het programma via taakbeheer lukt dan nog. Hoe los ik dit op?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op dinsdag 2 juni 2020, 09:46

Hallo,
Dit is een vervelend probleem. Waarom dit gebeurd kan verschillende oorzaken hebben lijkt me, maar welke dat dit valt moeilijk te beantwoorden.
Wat zou kunnen doen is of alle updates van je computer en software zijn gedaan. Misschien is er te weinig harde schijf ruimte over?
Je kunt je catalogus een keer (extra) optimaliseren (maak eerst een backup).
Meer drastische acties die je kunt doen is het uitschakelen van plugins die in Lightroom zijn geïnstalleerd, of zelfs het programma opnieuw opstarten.
Stapje voor stapje uitproberen, en ik hoor dat je de oplossing vindt.

Jan Anne Vrij
Jan Anne Vrij antwoordde op zondag 7 juni 2020, 19:30

Alles up to date. (Via Creative cloud) Genoeg lege schijfruimte (bijna 1 TB) geoptimaliseerd en programma opnieuw opgestart. Gegevens staan op harde schijf dat wordt gesynchroniseerd naar mijn One-drive. Misschien ga ik in die richting zoeken, maar't blijft vreemd.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.