Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
pat kriellaars
pat kriellaars vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Misschien heeft u het al echt verteld, maar het is allemaal even wennen. Ik wil met lightroom de foto's bekijken en meteen (meestal met pijn in het hart) weggooien wat niet top is. Hoe dat moet dat weet ik inmiddels. Maar ik wil het liefst meteen zowel de jpg als de rawvariant deleten. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
met vriendelijke groeten,
pat

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 11 maart 2017, 21:41

Als je Lightroom ingesteld staat om Raw en JPG als aparte foto's te behandelen, zal je ze ook moeten samen selecteren en dan verwijderne.
Zelf vind ik het handiger om eerst alle foto's die ik niet meer wil hebben, te vlaggen met de X-toets en dan in een keer te kiezen voor Foto > Geweigerd foto's verwijderen en dan 'Verwijderen van schijf' te kiezen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen