Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Felix Punt
Felix Punt vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Dag. Ik heb per ongeluk een verzameling leeggemaakt, vermoedelijk ten gevolge van fout syncen met Lightroom mobile (alle foto's van LR mobile weggegooid oid). Ik heb nog wel een oude backup van LR via Time Machine. Kan ik op de een of andere manier die foto's die in die verzameling stonden, daar nog terugvinden? Dank

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op woensdag 28 september 2016, 21:23

Als je via de Finder naar de desbetreffende Time Machine backup van Lightroom gaat kun je deze gewoon openen (dubbelklikken op "naam_van_de_catalogus.Lrcat"). Na het openen zie je al je verzamelingen staan. Je kunt natuurlijk ook via Time Machine je LR catalogus terugzetten, maar dan ben je wel alles kwijt wat je daarna in Lightroom hebt gewijzigd.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 4 oktober 2016, 11:08

Als je een verzameling verwijdert, verwijder je enkel die verzameling, niet de foto's die in die verzameling zitten. Je foto's zou je dus nog altijd moeten hebben.
Als je niet meer weet welke foto's in je verzameling zaten, dan zou je die 'oude backup' tijdelijk even kunnen terugzetten:
Maak eerst een goede nieuwe backup van je huidige catalogus. Sluit Lightroom af en hernoem je huidige catalogus (vb. Lightroom Catalog.lrcat) naar Lightroom Catalog GOOD.lrcat. Kopieer dan de oude backup naar dezelfde map waar de Lightroom Catalog GOOD ook in staat. Dubbelklik dan op de oude backup: dit zal die backup openen in Lightroom. Ga naar het verzamelingenpaneel en noteer welke foto's in je verzameling staan. Wat je eventueel kunt doen is deze foto's exporteren als catalogus.
Sluit dan Lightroom terug af. Doe verder niets in Lightroom in deze backup catalogus, want zoals Hans aangeeft ben je anders alles kwijt wat je daarna in LR gedaan hebt. Verwijder de backup-catalogus terug uit de catalogus map en hernoem Lightroom Catalog GOOD.lrcat terug naar Lightroom Catalog.lrcat. Start nu deze weer op en dan kan je ofwel de verzameling manueel terug aanmaken op basis van je notities of als je de verzameling geëxporteerd had als catalogus, kan je deze nu importeren als catalogus: de metadata van de foto's zal dan upgedate worden en de verzameling zal terug tevoorschijn komen.
Let wel: zoals je kan zien is dit een redelijk ingewikkelde procedure die ik enkel aanraad als je voldoende vertrouwd bent met je computer, Lightroom, je Operating Systeem en dergelijke. Anders dreig je meer kwaad dan goed te doen!
Succes!

Felix Punt
Felix Punt antwoordde op maandag 10 oktober 2016, 13:40

Dank Piet, je antwoord was duidelijk. Groet Felix Punt

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.