Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Philip De Backer
Philip De Backer vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Hallo,


ik probeer tethered te fotograferen maar ik verkrijg geen verbinding tussen mijn Apple laptop en mijn Canon 6D. ik heb zowel een verbinding geprobeerd via USB als via WIFI.
ik krijg telkens de melding dat er geen camera is gedetecteerd maar anderzijds zie ik wel een verbinding tussen LR en de camera want ik kan foto's importeren.
Kan iemand mij verder helpen?

mvg.

Philip

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 3 januari 2018, 15:46

Kijk eens in de handleiding van je camera. Bij de meeste camera's moet je in het camera-menu de instellingen van het USB slot aanpassen als je tethered wilt fotograferen.

Staf Devriese
Staf Devriese antwoordde op zaterdag 6 januari 2018, 11:04

Hallo Philip

Ik heb hier ook mee gesukkeld. Het antwoord is simpel: er mogen geen andere programma's open staan (zoals bijv EOS Utility) en - belangrijkste ! - op je 6D moet je de wi-fi functie uitschakelen. Dan kan je probleemloos met een usb kabel tetherd shooten.

Philip De Backer
Philip De Backer antwoordde op zondag 7 januari 2018, 11:39

Beste Piet en Staf,


beiden bedankt voor jullie reactie.
Ik was inderdaad al zover dat ik WiFi moest uitschakelen maar 1 ding had ik over 't hoofd gezien... de Canon-plug-in voor tethering inschakelen. Shame on me;)
ik had wel al een omweg gevonden via de WiFi connectie van mijn 6D en automatische import in Lightroom. Het enige nadeel, na elke foto kom je in de importmodule van LR terecht en dien je terug naar de ontwikkelingsmodule te schakelen.
Maar ondertussen is mijn probleem opgelost.

grt.

Philip

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen