Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Vera Slembrouck
Vera Slembrouck vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Vervolg op vorige vraag.
Ik moet een foto vergroot laten afdrukken, enkel ik weet nog niet hoe groot (30/40 of 20/30 of 40/60). Ik kan nog niet werken met lightroom, dus ik werk nog met photoshop. Is het voldoende om bij afbeelding / afbeeldingsgrootte de resolutie te verzetten van bv 96 naar 300 pixels/ inch? Of moet je de hoogte en breedte ook aanpassen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 17 januari 2017, 00:03

Je kan in het dialoogvenster een vinkje 'nieuwe pixels berekenen' aan of uitvinken. Daarmee kan je aangeven dat het totale aantal pixels gelijk moet blijven of niet. In het ene geval (vinkje uit) zal de resolutie halveren, wanneer je bv. de centimeters verdubbelt. In het andere geval kan je een resolutie en een afmeting beide kiezen. Photoshop zal dan wel extra pixels moeten uitvinden. En dat komt je kwaliteit ook niet ten goede. Je mag rekenen dat je eigenlijk maximaal x 2 kan doen. Je kiest ook best bij vergroten voor de optie 'Details Handhaven (vergroten).
Houd er rekening mee dat 300 dpi vaak wordt opgegeven maar dat is echt voor drukwerk bedoeld. Met inkjet printers wordt er vaak op 150 dpi ook nog goede resultaten gehaald.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.