Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
henk-van-der-mey
henk-van-der-mey vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik ben mijn bestanden aan het verplaatsen naar een andere schijf. Nu krijg ik telkens een melding "er is een fout opgetredener is een fout opgetreden en kan niet worden verplaatst". Lightroom gaat dan niet verder. Ik moet eerst weer op overslaan drukken. Dat is erg vervelend, en houd in dat ik de hele dag dit in de gaten moet houden. Is hiervoor een oplossing?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 30 augustus 2016, 16:04

Wat je zou kunnen doen is de bestanden toch verplaatsen (niet kopieren maar effectief verplaatsten) buiten Lightroom om, met je verkenner (Win) of Finder (Mac). Bij voorkeur doe je dit met een volledige map tegelijkertijd.
Dat zal natuurlijk tot vraagtekens leiden in Lightroom, want je hebt achter de rug van LR om de map van plaats veranderd en LR verwacht die map nog altijd op de plaats die het kent, waar ze dus niet meer staat. LR toont dat aan de hand van een vraagtekentje bij de map. Je rechterklikt dan op die map en kiest in het dialoogvenster ontbrekende map zoeken en je navigeert in het daaropvolgende dialoogvenster naar de locatie waar de map nu staat, selecteert die map en klikt op OK of Kiezen. Lightroom zal dan de link in zijn database herstellen. Opgelet, dit is een gevorderde workflow die ik enkel aanraad als je goed weet wat je aan het doen bent. Best sowieso eens met één map proberen om te zien of het lukt en als het niet lukt, die map terug verplaatsen naar waar ze origineel stond.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op woensdag 31 augustus 2016, 20:24

Misschien onnodig om te zeggen: maar zorg alsjeblieft dat je een backup hebt voordat je aan dit soort "klussen" begint.
Een optie is ook om de harde schijf te klonen naar de doelschijf (carboncopy cloner, supersuper e.a.). De hiërarchie is dan op de doelschijf identiek (makkelijk als de bestanden opnieuw via lightroom wilt koppelen).
Tenslotte kun je ook de volledige bibliotheek als catalogus exporteren naar de nieuwe schij.
Als alles werkt kun de de oorspronkelijke schijf wissen/formatteren o.i.d.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.