Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Rombout
Jan Rombout vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik heb, na het volgen van de cursus, Adobe bridge zodanig ingericht dat ik werk met 'Verzamelingen' en 'Trefwoorden', waarna ik alle dubbele bestanden heb verwijderd. Was een heel werk. Maar kan ik de resultaten of het vscript van 'Verzamelingen' en 'Trefwoorden' ook op een af andere manier back-uppen. Anders moet ik na een eventuele crash weer helemaal op nieuw beginnen en alle 6.000 foto's stuk voor stuk gaan bekijken om te zien hoe ik ze moet gaan catalogiseren.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 8 augustus 2018, 11:28

Trefwoorden worden in de xmp metadata van je foto opgeslagen, dus als je die xmp metadata (en je foto) backupt, dan heb je ook die info.
Collections-info wordt daar niet in opgeslagen. Die info zit in een specifieke map op je computer en je moet die map backuppen om de collections-info te backuppen.
Op Mac is dit de locatie:
/Users//Library/Application Support/Adobe/Bridge CS6/Collections/
Op Windows:
C:Users"username"AppDataRoamingAdobeBridge CS6Collections

(vervang eventueel CS6 door de juiste versie van Bridge die je gebruikt).

Jan Rombout
Jan Rombout antwoordde op woensdag 8 augustus 2018, 19:23

Bedankt voor de info. Ik ben hier heel erg mee geholpen. Ik denk dat het zinvol is om aan backuppen eens apart aandacht te besteden. Inhoud: wat moet je backuppen en vooral, waar staat het.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.