Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Marja  Fafiani
Marja Fafiani vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Goedendag, Ik zou graag een Hollywood style foto willen maken (jaren 40) kunnen jullie mij uitleggen hoe de flitsopstelling is en wat ik daarvoor moet gebruiken?

m.v.g.
Marja Fafiani

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 5 oktober 2016, 20:20

Daar worden vaak continulichten voor gebruikt met fresnel spots, die heel precies gericht kunnen worden. Dat is namelijk een grote karakteristiek van dat soort belichting: het is vrij hard en gericht licht, dus elke millimeter telt.
Voor een overzicht met continulicht, zie hier:
http://www.amateurphotographer.co.uk/technique/portrait_photography/how-to-reproduce-hollywood-lighting-in-your-portrait-photography-60422
Hier vind je een benadering met reportageflitsers:
http://portrait-photographer.blogspot.be/2009/07/hollywood-style-glamour-lighting.html

Marja  Fafiani
Marja Fafiani antwoordde op donderdag 6 oktober 2016, 07:50

Dank je wel Piet.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.