Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Wim Mertens
Wim Mertens vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Heb al een tijdje gezocht en misschien over heen gekeken.Kan ik in LR CC een voorinstelling maken dat de lenscorrectie en transformatie bij het importeren gelijk goed gezet worden, zodat ik daar niet elke keer heen hoef te gaan om ze aan te klikken.

Gr. Wim Mertens
wim-mertens@planet.nl

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 21 juli 2016, 08:59

Ja hoor.
Neem een willekeurige foto waar je niets aan verandert behalve dat je de automatische lenscorrectie aanzet en de transformatie ingeeft die je wilt.
Maak dan een preset waarbij je enkel die dingen aanvinkt.
Als je Upright wilt gebruiken in je preset, zorg er dan voor dat je enkel Upright Mode aanvinkt en niet Upright Transforms (anders onthoudt LR de eigenlijke numerieke correcties, en zou het dus alle foto's op dezelfde manier corrigeren).
Rechterklik dan op de pas aangemaakte preset in het paneel Voorinstellingen en kies 'Toepassen tijdens importeren'.
Indien je mijn boek Lightroom Ontmaskerd hebt, vind je een meer gedetailleerde uitleg op pagina 240 (versie 5)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.