Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
marjan coppens
marjan coppens vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Beste,
Bij het importeren van een volledig mapje foto's op mijn harde schijf, krijg ik bij meer dan de helft van de foto's de melding: voorvertoning niet beschikbaar voor dit bestand.
Na het importeren zijn de foto's ook niet zichtbaar... de metagegevens zijn wel ingevuld. Op het grijze vakje staat een "i"(Bij het lezen van deze foto zijn in Lightroom problemen opgetreden.l)
Kan u me zeggen wat de oorzaak is, of hoe ik dat kan rechttrekken?
Alvast dank!

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 18 november 2019, 20:48

Wellicht omdat je camera te nieuw is voor Lightroom. Als dat het een heel recente camera is, moet je wachten tot de nieuwe versie van LR uit is die die camera ondersteunt. Maar... als je camera niet zo recent is kan het liggen aan het feit dat je misschien nog met Lightroom 6 werkt en daar is de ondersteuning van nieuwe camera;s ook al een kleine 2 jaar geleden gestopt. In dat geval kan je echter wel je raw bestanden omzetten in DNG met de gratis DNG converter van Adobe (google even Adobe + DNG + Converter + jouw operating systeem). DNG bestanden kunnen wel door een oudere versie van LR ingelezen worden.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen