Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
petra ponte
petra ponte vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Dag Piet,
Ik krijg mijn nieuwe wacom intuos pro niet aan de gang op mijn i-mac met MacOSHigh Sierra, ondanks je duidelijke uitleg.Het oranje lampje op de tablet gaat naar een paar secondes uit Alle persoonlijke instellingen die ik invoer zijn wel in de tabbladen te zien, maar werken niet op de tablet. Ik heb de driver al een keer verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar zonder succes. Ook de telefonische Wacom support heeft niets opgeleverd. Ik las op engelstalige forums dat de drivers van de Wacom veel problemen geven op de mac-s. Weet jij hier wat van en weet jij een oplossing?
Met vriendelijke groet, Petra Ponte

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 9 december 2017, 19:41

Ik zit nog niet op High Sierra dus ik kan je helaas niet verder helpen. Maar de Wacom drivers zijn idd niet altijd van de meest ideale. Om die reden wacht ik meestal een tijdje met het upgraden naar nieuwe OS systemen.

Johan Vanhauwaert
Johan Vanhauwaert antwoordde op woensdag 27 december 2017, 13:57

Veel oudere programma's werken inderdaad niet meer goed met de nieuwe upgrade naar de High Sierra. Programma's die niet de 64 bit ondersteunen zullen zelfs niet meer kunnen werken in 2018. Enige mogelijkheid is bij Wacom aandringen opdat de hardware zou worden aangepast.

Zie deze video over het werken van apps in 2018.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen