Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Abel Tillema
Abel Tillema vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Sinds februari ben ik lid en volg naar volle tevredenheid de cursus.
De cursus betreffende de Wacom sprak mij wel aan en ben ik de "Wacom markt" gaan verkennen. Ik zag daarbij op Internet een aanbieding bij tablet4u.nl Je krijgt daar als actie een extra pen naar keuze. Ik heb begrepen dat de Pro standaard wordt geleverd met Grid Pen. Je mag kiezen uit drie pennen t.w de Pro, Airbrush of de Art.
Vraag: Welke pen wordt aanbevolen?
Ik heb voor mezelf nog geen keuze gemaakt of ik de small of medium versie neem. Betreffende de afmeting vind ik de medium nogal uit de kluiten gewassen. Ik heb een 27 inch monitor. Heeft dat nog invloed op een S vs M? Ik zie een reactie graag tegemoet.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 27 april 2016, 22:02

Ik kan je rond pennen moeilijk adviseren. Voor puur fotografisch gebruik maakt het ook niet zo'n verschil uit. Ik werk quasi uitsluitend met de standaard Grip pen.
Ik geloof dat de Art pen ook de rotatie in rekening brengt, wat handig kan zijn als je Photoshop meer als een schilderpakket gebruikt of bijvoorbeeld heel vaak met speciale penselen werkt.
Wat betreft de grootte is het een dubbeltje op zijn kant: je zou nog met een Small kunnen werken. Zelf heb ik twee 27 inch monitoren en daarvoor is een Small te klein.
In geval van twijfel is een Medium misschien beter: je kan namelijk in de software altijd van een Medium een Small maken door het actieve oppervlak te verkleinen maar je kan van een Small nooit een Medium maken, natuurlijk. Extra voordeel van de Medium is dat je twee programmeerbare knoppen extra hebt.

Abel Tillema
Abel Tillema antwoordde op donderdag 28 april 2016, 12:01

Hallo Piet
Dank voor het antwoord.
Ik heb de knoop doorgehakt en ga voor de medium met daarbij de Pro pen mede omdat ik niet van plan ben Photoshop als een schilderpakket te gebruiken.

Gert Klay
Gert Klay antwoordde op maandag 4 maart 2019, 15:45

Dag Piet, je sprak in de video over een speciaal aanbod voor PF accounthouders. Weet je wanneer dat aanbod voor Wacom Tablets komt? Ik overweeg er een aan te schaffen, maar wacht dan liever nog even op het aanbod..

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen