Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Hoe voorzie ik meerdere foto's gelijktijdig van een watermerk?

René Frösch
René Frösch vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Ik heb begrepen dat je meerdere foto's tegelijk kunt voorzien van een watermerk.
Klopt dit? Ik werk met Photoshop CS6 en Lightroom 5.
Alvast bedankt voor je reactie.
groeten

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 6 november 2019, 16:37

In Photoshop zou je dat kunnen doen met een handeling maar het is veel makkelijker om dat in Lightroom te doen tijdens het exporteren van je foto's. Daar heb je de optie Watermerk toevoegen. Je kan dan in de Watermerk Editor zelfs gaan aangeven of je tekst wilt of een grafisch watermerk (bv. een semi-transparante png). En je kan daar ook aangeven waar en hoe groot dat watermerk op je geëxporteerde foto's moet komen. Je kan watermerken die je later nog wilt hergebruiken opslaan als watermerkvoorinstellingen

Arnoud Jordan
Arnoud Jordan antwoordde op zondag 17 november 2019, 00:16

Ik heb eigenlijk dezelfde vraag, maar ik heb geen Lightroom, maar wel Photoshop Elements 2020. Is het daar ook mogelijk om een grafisch watermerk toe te passen op meerdere foto's? En waar moet ik dat dan doen?

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.