Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Nina Noordzij
Nina Noordzij vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Welke externe schijf raad je op dit moment aan? In de video's raad je LaCie SSD aan. 256 GB maar ik zie 1TB staan.
Ik heb meerdere 'ouderwetse' externe schijven aan mijn SSD-computer hangen maar de kans op een elektrische storing is hier nogal groot. Al die bewegende delen kunnen stuk. Dat is met een SSD toch veel minder bezwaarlijk als ik het goed begrijp.

Kun je me adviseren?
Vriendelijke groet,
Nina Noordzij

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 29 juli 2016, 10:52

Ik denk dat het advies ook afhangt van wat je doel is. Wil je de externe drive ook onderweg meenemen? Of staat ie altijd naast je computer?

Zelf gebruik ik een Lacie 5Big met 'ouderwetse' schrijven erin. Dit is namelijk veel goedkoper dan SSD drives. Zeker bij veel opslag is dat nog belangrijk (vooral betaalbaarder).

De 5Big wordt constant gebackupped naar mijn Synology NAS drive die beneden in de meterkast staat. Mocht er iets mis gaan met mijn drives dan staat alles ook nog op de NAS. Gaat er daar iets mis mee dan heb ik nog een online back-up.

Nina Noordzij
Nina Noordzij antwoordde op vrijdag 29 juli 2016, 12:00

Dank je wel voor je antwoord.
De externe schijf wil ik inderdaad vaak meenemen naar een ander adres. Ik reis veel. India zit er dit jaar niet in.
Is een SSD echt betrouwbaarder? Ik weet dat ze veel duurder zijn.
Ik heb niet zoals jij veel back-ups. Zou inderdaad ook online een back-up moeten maken maar ben daar helaas niet zo heel erg in thuis. Eerlijk gezegd snap ik niet precies wat ik daarvoor moet doen.
Ben redelijk goed in alle software die ik gebruik mede door alle nline cursussen en mijn hardware is me ook niet vreemd maar in back-ups maken ben ik nooit een ster geweest!
Stom natuurlijk maar er is hier een enorme blokkade wat dat betreft!

Ik hoor het graag (als je tijd hebt natuurlijk).
Vriendelijke groet,
Nina Noordzij

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.