Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jeannette Wouthuis
Jeannette Wouthuis vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik wil graag de foto's die ik tijdelijk op mijn Macbook heb gezet op mijn Desktopcomputer zetten. Daarvoor hebik de foto's inclusief de .xmp bestanden vanuit Macbook gekopieerd (cmd-S toegepast) en in de map Afbeeldingen op mijn MAC gezet. Bij het inladen in de LR-catalogus zie ik de bewerkingen niet meer die ik op de foto's had toegepast.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 29 juni 2016, 14:31

Je mag nooit foto's buiten Lightroom om verplaatsen. Als je foto's op meer dan een computer wilt bewerken, moet je ofwel de catalogus op een externe schijf zetten en met slimme voorvertoningen werken, of een deel van je foto's als catalogus exporteren naar een externe schijf, die schijf koppelen aan de andere computer, daar bewerken en als je klaar bent, die deel-catalogus opnieuw importeren in de hoofd-catalogus.
De procedure wordt in detail uitgelegd in mijn Lightroom Ontmaskerd boeken, en zal ook aan bod komen in een van de volgende Lightroom-cursussen.
Je zou eventueel kunnen proberen om jouw probleem goed te krijgen, door te klikken op een foto en te kiezen Metagegevens > Gegevens lezen uit Bestand... Als dat lukt voor een foto, kan je het ook voor de andere proberen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.