Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
P.Riezebos
P.Riezebos vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

Het zijn eigenlijk twee vragen.
Mijn foto's staan op een externe harde schijf. Doorgaans bewerk ik op de desktop. Af en toe op de laptop. Hoe kan ik op een efficiënte manier aan de bestanden werken. Heb nu de op laptop bewerkte bestanden geëxporteerd in een map en die op de desktop weer geimporteerd (het lrcat bestand). Heb een creative cloud abonnement. Kan dit handiger?
Heb nu de foto's dubbel als ik in de catalogus in LR op de desktop werk. Hoe haal ik de dubbele er weer uit?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 30 augustus 2016, 16:00

Het makkelijkste is eigenlijk om je catalogus op dezelfde externe harde schijf te plaatsen als je foto's, of op een andere externe harde schijf (bij voorkeur een Solid State Drive).
Hoe je dat doet:
https://photofactsacademy.nl/basiscursus-lightroom-5/bestaande-catalogus-verplaatsen
Indien je een aparte SSD kiest voor je catalogus, kan het handig zijn om eerst voor alle foto's Slimme Voorvertoningen aan te maken.
Je koppelt dan gewoon de schijf met de catalogus aan aan die computer waarmee je op dat moment wilt werken. Dank zij de Slimme Voorvertoningen heb je zelfs de originele foto's niet nodig om ze in Lightroom te bewerken.
Meer over deze workflow leer je hier: http://www.morethanwords.be/blog/2015/5/25/using-the-angelbird-512-gb-ssd2go-pocket-as-a-catalog-drive-with-lightroom
Die workflow zorgt ervoor dat je niet continu moet gaan werken met export en import as catalog.
Wat je tweede vraag betreft: dat is vreemd, want wanneer je terug importeert uit een catalogus zal hij in principe enkel de metadata updaten of de volledige foto vervangen, maar niet een kopie maken. Ik weet dus niet meteen wat er verkeerd gelopen zou kunnen zijn... In principe kan je in LR geen dubbele foto's hebben.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen