Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
RONNY LIEVENS
RONNY LIEVENS vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

is er in Lightroom cc classic een mogelijkheid om bepaalde sneltoetsen voor gebruik op azerty klavier opnieuw toe te wijzen?

mvg
Ronny Lievens

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 5 december 2017, 05:41

Standaard kan het alvast niet. Maar er zijn twee manieren op Mac en 1 op Win om het toch te doen... Dit artikel toont je hoe. Dit werkte alvast met de oude LR maar het zou nog steeds moeten werken met LR Classic.
https://www.lightroomqueen.com/custom-keyboard-shortcuts/

RONNY LIEVENS
RONNY LIEVENS antwoordde op dinsdag 5 december 2017, 15:06

Dank voor uw antwoord. Denk dat dit kan werken. Alleen punt 1 is mij onduidelijk, nl : "In Lightroom, make a note of the menu command, being careful to note any punctuation too." Kunt u me nog even verduidelijken hoe ik dit doe. Mijn excuus voor het aandringen, maar bij het werken met de tablet zou deze stortcut wel handig zijn voor mij, zonder daarvoor naar het qwerty klavier te moeten overschakelen. Respect voor uw site en de duidelijke en leerzame video's
mvg
Ronny Lievens

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 13 december 2017, 11:29

Volgens mij bedoelt ze dat je het menu-commando exact moet overnemen, inclusief eventuele spaties of punctualisatie (bv. de ... op het einde van een menu).
Maar zeker ben ik het niet... Ik heb zelf namelijk omwille van deze hele problematiek een paar jaar geleden de overstap naar een qwerty klavier gemaakt. Werkt veel praktischer. Ook om gewoon te typen. Azerty is enkel handig om Franse brieven te schrijven :-)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.