Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Marcel Brys
Marcel Brys vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

zie ook mail 13/11

Is het de beste workflow om afbeeldingen in 16_9 formaat te verkrijgen om presentatie op TV te zien?
1. Selectie
Uit het bestand, eventueel via slimme verzamelingen een selectie maken van de foto’s waarvan je een presentatie wil maken (bijvoorbeeld: met vlag, met 1 * of iets dergelijks
(Of werk je beter bij het overlopen van de volledige gevlagde reeks met een toewijzing aan een doelverzameling die je dan achteraf als specifieke verzameling bewaart en dan gebruikt in Presentatie?) (zie ook vraag 2)

2. Via module presentatie een opgeslagen presentatie maken en optie virtuele kopijen maken.
3. Dan deze nieuwe ‘verzameling x 16:9’ positioneren in Verzamelingset Presentatie
4. Daarna in deze verzameling CTRL + A om alles te selecteren
5. Dan in module ontwikkelen kiezen voor 16:9
Je moet dan nog wel alle ‘landschap’genomen foto’s individueel juist croppen op 16:9
6. Dan dit presentatiebestand ofwel als video exporteren of als JPEG exporteren om via een andere software te presenteren

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 27 november 2016, 14:18

Ja dat is alvast een mogelijkheid. Door met virtuele kopieën te werken kan je vermijden dat je originele uitsnede ongedaan gemaakt wordt.
Maar er is een eenvoudiger alternatief dat iets minder flexibel is weliswaar:
Dat bestaat erin dat je toch de originele foto's in een verzameling steekt, ongeacht hun uitsnede en dat je dan daar een opgeslagen presentatie van maakt. In het paneel Layout kies je dan 16:9 voor scherm en bij opties kies je 'Zoom to Fill Frame'. Je kan dan met je cursor foto's die geen 16:9 zijn verschuiven in de presentatiemodule-interface om te kiezen welk deel je weergeeft.
Dan exporteer je als jpg of als video zoals je zelf aangeeft.

Marcel Brys
Marcel Brys antwoordde op dinsdag 29 november 2016, 19:27

Dit lukt wel enkel voor landschap (horizontaal) maar niet voor portret (verticaal) Want daar valt dan wel een heel deel weg. In de optie die ik gebruik kan ik dan voor de portretfoto's niet 16:9 kiezen, maar wel zoals opname. Of mis ik iets?

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.