Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Wim Bosch
Wim Bosch vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Dag M,

Vraag PS cc houd de beeldgrofte vast mnv dpi laatst geopende foto, mijn workflow is als volgt:
Met het prog ViewNX laad ik foto's in en rangschik deze, daarna breng ik ze (enkele plaat die ik wil bewerken) over naar Aperture m.b.v RAW confurter de waardes terug die ik wil hebben, nu rechtermuisknop laad ik ze in in PS cc nu wil het dat als ik kijk bij beeld groote dat foto is terug geschaald naar 72 Dpi terwijl ik in Aperture ze exporteer 16bit 300Dpi waar grootte, dus er zou logischer wijs een instelling in PS cc zijn die niet goed staat, en hierop de vraag waar kan ik deze waarde instellen dat dit niet meer gaat gebeuren?

Hoop dat je mij kunt helpen gebruik de nieuwste vers PC CC

Met vriendelijke groet Wim Bosch

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 18 april 2017, 19:10

Beste Wim, ik vrees dat ik je vraag niet begrijp..

Wim Bosch
Wim Bosch antwoordde op dinsdag 18 april 2017, 20:21

Dag Piet

Inmiddels al een verklaring het blijkt een bug in Aperture 3.6 export preset staat op 72 dpi en je kunt dit ook niet veranderen Aperture houd deze waarde vast.
Waarom zoveel aandacht voor dpi zou je zeggen alleen voor een foto die je wilt printen, mijn ideale backup is een bewerkte foto ware grote jpg RGB 300 dpi beste kwaliteit. en mijn originele RAW bestand.
Aperture wordt niet meer ondersteunt dus hiervoor komt er ook geen oplossing meer, wat wel balen is omdat ik erg verknocht ben van de RAW converter van Aperture helaas.

Groet Wim bosch

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.