Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Astrid de Laat
Astrid de Laat vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Deze vraag heeft niet direct iets te maken met LR, maar wellicht kunnen jullie me hier over adviseren. Ik heb net een nieuwe camera (A7ii) en heb twee SD kaartjes. Nu krijg ik al onmiddellijk na beide kaartjes gebruikt te hebben het probleem van dubbele bestandsnamen. Hoe doen jullie dit in de praktijk. Ik neem aan dat jullie toch ook meerdere kaartjes volschieten?
Gr Astrid

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op dinsdag 10 mei 2016, 17:24

In je camera kun je waarschijnlijk aangeven dat je wil dat ie door telt in de nummering van je foto's. Elke foto krijgt dan een unieke bestandsnaam (totdat je over de 10.000 bestanden bent waarschijnlijk).

Ik neem aan dat jouw dubbelen ook echt andere foto's zijn? Het kan immers ook een optie zijn om naar beide kaartjes hetzelfde bestand weg te schrijven. Als een back-up dus voor als er met het eerste kaartje wat mis gaat (kleine kans, maar als je echt save wilt zitten).

Zelf zou ik mijn camera zo instellen dat ie eerste kaartje 1 vol schrijft en dan kaartje 2 aanspreekt. Zo kun je lekker door fotograferen zonder kaartjes te hoeven wisselen.

Astrid de Laat
Astrid de Laat antwoordde op donderdag 12 mei 2016, 19:53

Mijn dubbelen zijn inderdaad geen back-up maar echt anderen. Er was inderdaad in het menu van de camera een mogelijkheid om in serie op te slaan zodat de nummering doorloopt, ongeacht welke SD kaart je plaatst en of je geformatteerd hebt of niet.
Helaas geldt dit alleen voor de foto's. De video's beginnen telkens weer opnieuw met tellen nadat er geformatteerd is. Je moet dus erg voorzichtig zijn dat je geen bestaande videobestanden vervangt met opslaan.
Dank je voor je tip.
Gr Astrid

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen