Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Marc Geernaert
Marc Geernaert vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Piet
ik wil foto's omzetten naar zwart wit die zo dicht mogelijk de zwart-wit foto's van august Sanders benaderen. Welke presets zou ik daar best voor gebruiken?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 27 augustus 2016, 17:47

Ik weet niet zo meteen van presets die net die look imiteren. Het oeuvre van Sanders is ook vrij uitgebreid en de stijl van zijn oude foto's is anders (meer 'vintage') dan zijn recentere foto's. Omwille van de gebruikte technieken hebben sommige een sepia-look (dat kan je in het Gesplitste Tinten paneel in Lightroom simuleren).
Wat je zou kunnen doe is even een test-versie installeren van de Photoshop en Lightroom plug-in Alien Skin Exposure. Die heeft zwart-wit presets per procédé en fotografisch tijdperk. Dan kan je bij de instellingen kijken wat die presets doen en die proberen te vertalen naar de Lightroom instellingen (of het pakket zelf aankopen, natuurlijk).

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen