Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.211 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu

Klantervaringen

 • Wil van Gorp

  Afgelopen jaar in de zomer heb ik Lightroom aangeschaft, en ben ik er zonder me er in te verdiepen mee begonnen om mijn foto's te bewerken en op te slaan. Na enige maanden zag ik steeds beter dat in niet goed bezig was met het programma, omdat ik inmiddels een wirwar van mapjes had verzameld en het erg onoverzichtelijk werd.

  Daarop heb ik via internet een regionaal bekende fotograaf benaderd en een workshopje Lightroom geboekt. Op zich beviel dit best goed, maar na 2,5 uur luisteren en proberen was ik wel flink wat euro's kwijt, maar betrekkelijk weinig opgeschoten voor wat betreft mijn kennis en werkwijze in Lightroom.

  Ik herinnerde me dat ik ergens een 'advertentie' over Photofacts Academy voorbij had zien komen, heb dat opgezocht en me aangemeld. Ik moet zeggen dat dit vanaf het eerste moment erg goed bevalt.

  Ik ben ook met opzet helemaal vooraan begonnen om me nu eens definitief een goed workflow eigen te maken. Het prettige aan de video's vind ik, dat ze per onderdeel opgenomen en niet te lang zijn zodat je gemakkelijk als je zelf in de praktijk het eventjes niet meer weet het weer kunt opzoeken op de Photofacts Acadamy site.

  Ik ben er al veel verder door gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel.

  Kortom het geld zeer zeker waard.
  Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!

  - Wil van Gorp

 • Sergio

  Omdat ik enige tijd cursussen volg bij Kelby Training, was ik in het begin erg bang. De kwaliteit van Kelby Training ligt erg hoog. Maar ik ben nog nooit zo tevreden geweest als nu over een online cursus. Het is als een cursus volgen in mijn eigen dorp, en zeker met Piet als lesgever! ;)

  Wat mij betreft, mogen jullie nog jaren doorgaan! Niets dan lof dus!
  Laat de cursussen maar komen zou ik zeggen.

  - Sergio

 • Edith van Leeuwen

  In een woord helemaal GEWELDIG en omdat ik zo blij was met jullie gratis video's en de fototips en trucs heb ik me onlangs ingeschreven voor 1 jaar voor de videocursus Lightroom 5.

  Zo fijn dat ik ze steeds weer opnieuw kan bekijken en dan met het programma er naast kan uitproberen hoe het gaat.

  Door steeds weer te kijken kan ik het uiteindelijk onthouden.
  Ga alsjeblieft door op de ingeslagen weg.

  - Edith van Leeuwen

 • Aldo Vehent

  Toen de video's aankwamen heb ik ze met veel interesse bekeken, en had me op voorhand het boek "Lightroom 5 ontmaskerd" aangekocht. Een fijne combinatie en een aanrader voor elke (amateur) fotograaf. Ikzelf doe het als hobby sinds ik een paar jaar geleden op pensioen ben gegaan, en de video's helpen me enorm vooruit, want zonder professionele hulp is het niet eenvoudig.

  Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!

  Spijtig genoeg heb ik recentelijk een operatie gehad aan de ogen en ben ik een tijdje buiten strijd, maar ik hoop dat alles vlug zal genezen en dan kan ik alweer van de video's genieten, en van de hobby uiteraard!

  Tot nu toe ben ik zeker blij dat ik lid geworden ben, keep up the good work fellows!

  - Aldo Vehent

 • Karin van Velthuijsen

  Ik ben zeer tevreden over PFA. Ik werk al langer met Lightroom maar steek zeker nog wat op van de video's. Ik ben ze dan ook een voor een aan het bekijken. Meestal op de iPad met een kopje koffie of een wijntje binnen handbereik. Dat is toch een stuk relaxter als uit een boek leren.

  Ik heb al aan een paar medefotoclubleden het advies gegeven om lid te worden. Het is tenslotte een stuk goedkoper als ergens een cursus volgen en je kan de video's op eigen tempo volgen.

  Een klein puntje van kritiek. Tijdens de video worden er soms tekstblokken getoond. Deze zijn vrij kort in beeld zodat je soms de tijd niet hebt om het goed te lezen. Vooral omdat er dan ook gelijktijdig nog uitleg gegeven wordt. Dan is het even 'terugspoelen' en op pauze zetten.

  Ik hoop voornamelijk op veel vervolg video's over Lightroom, want dat is toch wel mijn favoriete programma. Maar ook naar de Nik workshop die in de agenda staat ben ik wel benieuwd. En misschien nog een forum waar leden elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar ook weer kunnen leren.

  Ik hoop dat jullie zo doorgaan en dat er snel nieuwe video's komen. Ik heb ze bijna allemaal gezien. Ik werk met Lightroom, de NIK filters Viveza en Silver Efex. En af en toe een mini uitstapje naar Photoshop.

  - Karin van Velthuijsen

 • Eilko Bronsema

  Ik ben vorige week begonnen met de beginnerscursus. Ik hikte al maanden tegen de overgang van Aperture naar Lightroom aan en na de eerste lessen gevolgd te hebben had ik voldoende moed om te switchen. Alles is inmiddels omgezet en ik ben nu aangeland bij de reden van de switch naar Lightroom de developmentmodule.

  De cursus is goed te volgen, Piet heeft een prettige rustige stem. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van mijn cursus en daarna de uitgebreidere video's. Ben tot nu toe prima tevreden.

  - Eilko Bronsema

 • Marja Willems

  Ik ben heel blij met de video's. Ik kijk eerst op de iPad en leg vervolgens de iPad naast de computer om stap voor stap de aanwijzingen op te volgen. Met name de video 'hoe gebruik ik de site' was heel verhelderend.

  Ik zal zeker jullie adres doorgeven aan anderen die Lightroom gebruiken. Ook mijn vraag werd bijna per kerende post beantwoord. Dus dikke pluim, ga vooral zo door!

  - Marja Willems

 • Jean-Pierre Decoster

  Het concept van de videolessen valt heel goed mee. Duidelijk en overzichtelijk. De lessen zijn goed te volgen en indien nodig kan je pauzeren en opnieuw beginnen als je iets niet direct begrepen hebt of het zelf eerst eens wil proberen in Lightroom vooraleer je verder gaat.

  Het is ook goed dat de lessen zowel voor Windows als Mac duidelijke instructies geven. Een collega van mij werkt met Mac en heeft ook veel interesse. Je hoeft nu tenminste de deur niet meer uit om op cursus te gaan en kan in je eigen tempo werken.

  - Jean-Pierre Decoster

 • Jenny en Piet Broos

  Wij fotograferen al heel lang en gebruiken Lightroom om onze foto's te bewerken et cetera. We twijfelden erg om aan de cursus te beginnen. We dachten dat we al genoeg wisten, maar wat schets onze verbazing toen we aan de cursus begonnen, hoe uitgebreid alles werd behandeld.

  We kwamen er toen achter dat er nog wel wat kleine dingetjes waren die wij beslist niet wisten, onze verwachtingen werden overtroffen en zijn tot op de dag van vandaag erg tevreden over de behandelde onderwerpen. Ondanks dat dit nog maar de basis is hebben we toch nog wat dingen bijgeleerd en zijn dus erg benieuwd naar het vervolg.

  De uitleg bij de video's wordt erg goed en duidelijk gedaan door Piet. De cursus is zeker aan te raden aan beginnelingen en ook zelfs "gevorderden" steken er nog wat van op.

  - Jenny en Piet Broos

 • Willy Geers

  Al wat via de computer gebeurt is voor mij niet het eenvoudigste. Zo ook Lightroom, mijn digitaal fotolab. De video's welke ik tot hiertoe bekeek, brachten me veel duidelijkheid en tonen hoe beperkt ik met die schat aan mogelijkheden omging.

  Er is dus veel groei en evolutie mogelijk. Een RAW-beeld kunnen laten worden, wat je er zelf in ziet, is voor mij iets als scheppen! En kunnen creeren dat aanzet tot kijken is een buitengewone mogelijkheid.
  Dus, laat die leerstof maar komen! Ze is duidelijk en opent perspectieven.

  - Willy Geers

 • Marc

  Bedankt voor de interessante lessen en verfrissende stijl zelfs nadat ik bij het volwassenonderwijs al de cursus gevolgd heb. Bedankt voor de vele nieuwe tips ook zou ik voor iedere hobby fotograaf deze willen aanraden!

  - Marc

 • Lenie Doornkamp

  Voor mij is Photofacts Academy een handige manier om Lightroom onder de knie te krijgen. Het grootste voordeel vind ik persoonlijk dat ik er mee bezig kan op een moment dat mij past. Ik had wel wat ervaring met Photoshop CS5, maar dat heb ik mij zelf, met behulp van wat boeken en informatie op internet, aangeleerd.

  Ik heb altijd het gevoel dat ik de kleine kneepjes niet ken die het werken met het programma zo handig maken. Omdat de RAW ondersteuning bij CS5 is gestopt voor nieuwere camera's ben ik overgestapt op Lightroom, inmiddels heb ik versie 5.

  Het is handig om vanaf het begin alles te leren, alhoewel ik nu wel het gevoel heb: wanneer begint het echte werk.. Maar ik realiseer mij heel goed dat je de werking van de catalogus en dergelijke ook goed moet kennen. Dus ik ga geduldig alle video's doornemen.

  Ik vind het erg leerzaam en ik ben blij dat jullie deze cursus op deze manier aanbieden! Tegenwoordig is het niet alleen een foto maken met de camera, als je net even andere foto's (lees: meer aansprekender) wilt maken dan anderen, dan moet je wel in RAW fotograferen vind ik en dat vergt wat nabewerking.

  Dus dat is de reden dat ik mij heb aangemeld.

  - Lenie Doornkamp

 • Ingrid Bargmann

  De video's voldoen zeker aan mijn verwachtingen. Ik gebruik al jaren Lightroom en heb al diverse boeken maar de video's werken toch plezieriger.

  In combinatie met mijn iPad kan ik goed de trainingen volgen el heb al veel geleerd. Teveel om allemaal te onthouden dus prettig om ze weer opnieuw te bekijken.

  - Ingrid Bargmann

 • Els Tembuyzer

  Mijn ervaringen met jullie initiatief is heeeel positief. Ondanks het feit dat ik al een viertal jaar Lightroom gebruik, leer ik nog heel wat zaken bij! Ik kan aardig de video's bekijken vanop laptop, het toont mij een duidelijk beeld en bovendien is het in het Nederlands, hoewel mijn fotografisch Engels toch al heel wat bijgeschaafd is. Ik ben momenteel bezig met de eerste video's over de develop-module, dus het leukste moet nog komen.

  - Els Tembuyzer

 • Geert Casier

  Ik ben heel tevreden dat ik als lid van Photofacts Academy interessante video's kan bekijken, op het moment dat dit voor mij het beste past. Alle video's die ik tot nogtoe bekeek, waren heel verrijkend en leerrijk. Ik kan zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!

  - Geert Casier

 • Ruud Mulder

  De verwachtingen die ik had voordat ik lid werd zijn bewaarheid. Een groot aantal zaken kende ik al, maar ook nieuwe dingen kon ik op deze eenvoudige wijze eigen maken. Wat dat betreft voldoet Photofacts Academy volledig aan mijn wensen.

  De video's zijn leerzaam en wat ik heel erg belangrijk vind, is dat je ze bij het bekijken ook stil kunt zetten om en en ander nog eens in de praktijk toe te passen. Dat is een goede combinatie om het goed onder de knie te krijgen.

  - Ruud Mulder

 • Hans Bakker

  Na aanschaf van nieuwe apparatuur kreeg ik als bonus het softwarepakket Lightroom 5 erbij geleverd. Prachtig natuurlijk, maar behalve wat gestoei in het verleden met Photoshop Elements zei Lightroom me weinig. Jullie aankondiging van de videocursus Photofacts Academy kwam dus wel op een erg goed moment. Tijd na pensionering: geen probleem en interesse na de introductievideo: volop aanwezig.

  Ik heb de eerste 60 video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Ik snap het vrijwel allemaal prima, maar kan het niet onmiddellijk reproduceren. Deze lescursus in video-vorm spreekt me daarom zo aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.

  Mijn circa 10.000 foto's heb ik inmiddels goed georganiseerd staan en voorzien van de gewenste trefwoorden en andere trucjes. Ik probeer ze bijna allemaal uit en ik blijf me verbazen over de vele mogelijkheden van Lightroom. Dit programma verdient inderdaad een goede training en uitleg.. en die is er. Ik geef toe, het woord 'workflow' is bij mij niet zo erg van toepassing maar het plezier om efficient te kunnen werken is ook voor mij als enthousiaste amateur geen vloek.

  Kortom, ik ben razend enthousiast over het gebodene en de manier waarop dit gestalte krijgt. Uiteraard zeer nieuwsgierig naar het vervolg. Vooralsnog ben ik nog teveel onder de indruk om me nu al uit te kunnen laten over eventuele mogelijkheden tot verbetering. Komt misschien nog wel.

  Hartelijk dank in ieder geval voor deze goede opzet en uitwerking.

  - Hans Bakker

 • Edward van Meel

  Ik ben ongeveer op de helft van de cursus en ik vind hem erg leuk. Ik werk al enige jaren met Lightroom dus het begin is erg basic en voor mij herkenbaar. Toch zitten er wel een paar kleine dingen die ik nog niet wist en dat is dan toch weer meegenomen. Ik kijk erg uit naar de rest van de afleveringen.

  Ik moet alleen nog iets verzinnen met het feit dat er maar 24 uur in een dag zitten want ik kom tijd te kort om te werken, fotograferen en dan de cursus nog volgen maar ik ga hem zeker afmaken.

  - Edward van Meel

 • Martin Thomasson

  Ben zeer content met de video's!

  Ben op dit moment bezig met hoofdstuk 55 van de Basiscursus Lightroom 5, dus ik schiet flink op.
  De stap voor stap aanpak, onderverdeeld in afzonderlijke hoofdstukken, werkt perfect voor mij. Ik doe elke dag, afhankelijk van de duur, een paar hoofdstukken.

  Wat ik vooral prettig vind is de mogelijkheid om een video in z'n geheel (of een stukje eruit) nog eens te bekijken als iets niet in één keer helemaal duidelijk is. Piet geeft met z’n rustige stem perfect uitleg.

  Ik maak intensief gebruik van de oefenbestanden. Heb Lightroom dus continue openstaan op mijn PC en schakel af en toe terug naar dezelfde foto in de cursus om de bewerking nog eens goed te bekijken.
  Ga vooral zo door!

  - Martin Thomasson

 • Frans Wijtman

  Toen jullie bekend maakte dat er een video cursus Lightroom 5 voor beginners kwam heb ik mij direct aangemeld.

  Hier ben ik erg enthousiast over en heb dit ook aan andere mensen al aangeraden. Van deze cursus heb ik meer geleerd als van alle boeken die ik eerder gelezen heb. Wat je in een minuut laat zien jun je vaak nog niet in 30 minuten lezen.

  Klein minpuntje (ja ik blijf een Nederlander), de tekstblokjes vliegen soms om je oren op het scherm en soms zo snel dat ze niet te lezen zijn.

  - Frans Wijtman

 • Jos Didden

  Ook voor jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar. Complimenten voor jullie idee en uitwerking van de cursussen. Ik ben enthousiast over de aangeboden inhoud. Dat schept hoge verwachtingen voor de toekomst.

  Ik gebruik al vele jaren Lightroom en Photoshop. Daarbij heb ik voor Lightroom vaak gebruik gemaakt van boeken van Piet van den Eynde (Lightroom Ontmaskerd) en boeken van Scott Kelby.

  Maar jullie aanbod aan cursusmateriaal prefereer ik boven het steeds weer aanschaffen van boeken.
  Ik promoot jullie cursus binnen mijn fotoclub in Woerden.

  - Jos Didden

 • Marijke Hoekstra

  Ik gebruik Lightroom al ruim een jaar en ben ruim een maand geleden lid geworden van Photofacts na een berichtje in het Nikon blad. De reden was dat ik begonnen ben met Lightroom en al doende toch opliep tegen 'problemen' uit onwetendheid en veel tijd moest besteden aan het uitzoeken hoe een en ander weer op te lossen. Dat lukte op zich prima, er is genoeg te vinden op het web. Echter ik nam me voor het eens helemaal vanaf het begin opnieuw door te nemen. Tijd voor een cursus buiten de deur heb ik niet, vandaar mijn lidmaatschap.

  Ik ben erg positief over de heldere video's die niet te lang zijn en goed van opbouw. Ik ploeg me door de basiscursus heen omdat ik denk dat ik dingen mis, maar het valt me niet tegen ondanks het feit dat erg veel voor mij bekend is.

  De leuke verdiepingsvideo's laat ik nog onaangeroerd, maar ik kijk ernaar uit!

  - Marijke Hoekstra

 • Jaap

  Mij beperkend tot de basiscursus: de inhoud is voortreffelijk, de uitvoering is niet superprofessioneel, wat overigens geen bezwaar is. Mijn verwachting was dat ik meer aan de cursus zou hebben dan aan een dagcursus of een boek. Deze verwachting is geheel uitgekomen.

  Gedurende een dag heb je maar een beperkt opnamevermogen, waar je bij de cursus kunt doseren. Ook kun je bij iets wat je niet duidelijk is in alle rust een video nog eens bekijken. Als beginner met Lightroom een zeer nuttige hulp en zeker aan te raden aan andere fotografen.

  - Jaap

 • Henk Vos

  Helaas nog niet zo veel tijd gehad, maar wat ik heb gezien stemt tot tevredenheid; vooral het verschil tussen een pixel editor en de metadata editor, waarvoor Lightroom doorgaat, is mij duidelijk geworden. De eerste basisbegrippen komen goed en duidelijk over en de uitleg eromheen wordt in een rustig en inlevend vermogen op het scherm gebracht. Ik verwacht, met het boek erbij, binnenkort dieper te duiken in de materie.

  - Henk Vos

 • Rony Cop

  Ik heb een hele reeks boeken van Piet Van den Eynde en volgde driemaal een cursus van hem. Voldoende reden om ook in te schrijven bij de Academy.

  De eerste ervaringen waren zeer positief: ook al had Piet de meeste zaken al uiteengezet tijdens een cursus, toch is het goed die nog eens te kunnen bekijken. Dan gaat het vooral over Lightroom, mijn meest gebruikte instrument.

  Intussen ben ik van Photoshop Elements (in gebruik sinds versie 1) overgestapt op de 'echte' Photoshop in een interessante abonnementsformule, overigens door Piet aangeraden op zijn blog. Ik hoop nu maar dat er heel snel een heleboel cursussen Photoshop CC bij komen op de Academy..

  - Rony Cop

 • Kees Jurgens

  Ik ben Lightroom gebruiker vanaf het eerste uur. Eerst nog voorzichtig uitproberend naast DPP van Canon, daarna volop. Ik ben van origine onderwijzer/trainer/coach en heb in de 70-er jaren onder andere les in fotografie gegeven aan werkende jongeren. Met maximaal 10 personen op stap om foto's te maken, maar ook de doka in.

  Ik ben sinds 2006 docent digitale fotografie op de Volksuniversiteiten van Hellevoetsluis en Westvoorne en geef sinds 2009 ook cursussen Lightroom. Ik ben een trouw bezoeker van fotobeurzen om daar onder andere de nieuwtjes over LR op te pikken en scharrel ook internet af naar instructiefilmpjes, die mij wat nieuws kunnen bieden. Op een van die beurzen heb ik ook eens een presentatie van Piet bijgewoond (Lightroom in combinatie met NIK).

  Om bij de tijd te blijven, om te kijken hoe anderen het het doen (de kunst af te kijken) en om bij te leren heb ik mij voor de Photofacts Academy ingeschreven. Zeker ook vanwege mijn positieve ervaringen met Piet (instructiefilms op zijn site, zijn boek Lightroom 4 Ontmaskerd en Lightroom 5 up to speed) en de websites van Elja.

  Ik ben tot nu toe zeer tevreden over het gebodene. De instructievideo's van de basiscursus zijn uitstekend, in goed tempo en heldere taal, met goede voorbeelden, vriendelijk gesproken, worden achteraf gecheckt op foutjes en zo nodig gecorrigeerd met tekstballonnetjes. Bovendien is het in het Nederlands, terwijl de meeste video’s op internet in het Engels zijn.

  Ik speel de video's af op mijn iMac, om die dan vervolgens stil te zetten, als ik iets wil uitproberen (dus wil leren) en doe dat dan vervolgens op mijn MacBook, die ernaast staat. Dat werkt voor mij heel goed.

  Hoewel ik er veel mee werk en veel van weet, valt er altijd weer iets te leren en te verbeteren. Nu het ook mogelijk is om vragen bij de video's te plaatsen, zal ik daar zo nodig ook gebruik van maken.

  Ik kijk uit naar de video's voor gevorderden!

  - Kees Jurgens

 • Hans Volker

  Laat ik beginnen me voor te stellen. Met serieus fotograferen begonnen in 1939 (u leest het goed). Alles mijzelf aangeleerd, altijd alles zelf ontwikkeld en vergroot in mijn doka. Door het verhuizen naar een flat zijn mijn mogelijkheden zodanig beknot, geen doka meer et cetera.

  Ik heb de gok gewaagd, heb me een pc aangeschaft en een digitale Olympus en ben dus opnieuw begonnen. Intussen wat jaren verder ben ik geheel om, wat ik nu al met het digitale kan kon ik voordien niet bereiken met mijn analoge werk.

  Intussen heb ik nu eerste klas apparatuur en software ter vervanging van mijn Leica en Rolleiflex. Door mijn leeftijd is het onthouden van alle handelingen wat moeilijk geworden.

  Nu wat de cursus betreft. Ik ben er zeer tevreden mee, ik kan de lesjes naar believen herhalen en terugzien, begeleid door het rustige en aangename stemgeluid van Piet. Het is duidelijk en doelgericht. Ik ben nog steeds in de eerste fase en heb nog lang niet alles bekeken. Kortom tot nu toe ben ik er blij mee.

  - Hans Volker

 • Ko Kamies

  Van de Lightroom cursus heb ik inmiddels alle delen bekeken. Vanaf versie 1 van Lightroom werk ik al met dit programma. In mijn boekenkast staan de boeken van versie 2, 3 en 4. Deze cursus ging over versie 5 en mijn verwachtingen waren best wel hoog gespannen.

  Zodra ik het artikel las over de cursus heb ik gelijk ingetekend. Hoewel het een basiscursus was, heb ik toch nog veel wetenswaardigheden opgedaan. Ik kijk dan ook met spanning uit naar het vervolg van deze cursus.

  - Ko Kamies

 • Lilian Verhappen

  Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had al een boek gekocht over Lightroom en kleine cursus gevolgd, maar het is zoveel dat het niet allemaal blijft hangen. Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze kwowhow!

  - Lilian Verhappen

 • Anne-Lise

  Ik heb de video's van Lightroom bekeken en al veel bij geleerd. Ik kende het programma van mijn cursus fotografie waar we met Lightroom werken, maar voor mij ging het te vlug en wist ik dikwijls niet hoe ik het juist allemaal moest doen, nu door jullie cursus heb ik al veel foto's terug op nieuw bewerkt en ze zien er een stuk beter uit.

  Ik blijf zeker de cursussen volgen!

  - Anne-Lise

 • Gerard Bosch

  Ik heb de cursus Lightroom voor beginners nu grotendeels gevolgd en heb daar heel veel van geleerd. Sinds die tijd fotografeer ik in RAW formaat en importeer alles in Lightroom.

  - Gerard Bosch

 • Inge Salomons

  Ik heb er een tijd minder tijd aan kunnen besteden maar net weer een paar tutorials gedaan. Ik vind ze heel erg praktisch! Het helpt me echt om tegelijk met het filmpje mee te doen in Lightroom en gelijk te oefenen. Dit was wel echt waarop ik zat te wachten! Omdat ik dingen ook wel weer snel vergeet vind ik regelmatig terugkijken fijn.

  - Inge Salomons

 • Antoon De Poorter

  Ik ben zeer tevreden over Photofacts Academie. Ik moet toegeven dat ik er eerst wat terughoudend was omdat men voor alles een prijs moet betalen en dikwijls een minderwaardig product krijgt in de plaats. Dit is zeker niet het geval bij Photofacts Academie waar alles zeer goed is uitgelegd en waar ik van bij het begin veel heb bijgeleerd.

  IK wacht zelfs met ongeduld op de cursus die gaat komen voor het werken met het tekentablet waar ik meer kan mee doen maar het niet goed weet hoe. In elk geval de cursus Photoshop en Lightroom zijn twee toppers, waar ik zeer tevreden over ben.

  - Antoon De Poorter

 • Herman Malfroy

  Ben heel toevallig met Photofacts Academy in contact gekomen, heb getwijfeld om lid te worden omdat ik reeds avondles gevolgd had en omdat het lidgeld ieder jaar opnieuw moet betaald worden. Maar ik was net vier weken gestopt met roken en wou mezelf iets gunnen, vandaar dat ik toch maar lid geworden ben.

  Zoals eerder vermeld had ik reeds avondles gevolgd, had nooit gedacht dat ik nog zoveel zou bijleren. De lessen worden heel duidelijk gegeven, zitten logisch in elkaar en er wordt niet alles door elkaar gegooid. Tot nu toe heb ik enkel 28 lessen van de cursus basis Lightroom bekeken, vooral de slimme verzamelingen hebben mij heel enorm geholpen.

  Heb ook gezien in de agenda dat er binnenkort lessen komen in verband met de Wacom tablet, hier zit ik met grote nieuwsgierigheid op te wachten. Ben zelf reeds een jaar in het bezit van een Intuos 5 S, af en toe gebruik ik hem, hoop na de cursus hem echt te kunnen gaan gebruiken. Vooral het instellen vind ik nogal moeilijk.

  Ik vind het een bangelijke goede cursus, ik zal met plezier mijn abonnement na een jaar vernieuwen. Zou het iedereen aanraden om te volgen, je zal er geen spijt van hebben. Na een van jullie lessen gezien te hebben, heb ik een vraag gesteld. Amai, heb daarop een uitgebreid antwoord gekregen, niet zo rap rap maar echt een duidelijk antwoord op mijn vraag, waarvoor nog eens bedankt.

  Hoop dat ik kan blijven genieten van jullie cursussen en dat deze ook alle toekomstige nieuwigheden zullen brengen.

  - Herman Malfroy

 • Frans Coninx

  Ik vindt de cursus zeer leerzaam. Ik werkte tot hier toe alleen met Photoshop, daar heb ik voldoende aan, Lightroom ligt mij niet zo. De cursus wordt soms vlug gegeven maar dan met een paar keer herhalen lukt het mij. Deze cursus is grote aanvulling van Photoshop voor mij.

  Zo en dan nu naar de volgende oefening...

  - Frans Coninx

 • Ada Blok

  Omdat ik mijn camera verkeerd had ingesteld, waren mijn foto's allemaal blauw uitgevallen. Ik heb Lightroom 5 geïnstalleerd en met behulp daarmee zijn de foto's redelijk goed gekomen (ik fotografeer in RAW). Zodra het boek uitkwam heb ik het boek 'Lightroom ontmaskerd' gekocht maar dat was voor mij toch onvoldoende duidelijk, vanwege o.a. sommige fotografische termen en kleine letters op gekleurde bladzijden.

  Sinds september 2014 ben ik nu lid van Photofacts Academy. De filmpjes bekijk ik op mijn tablet, terwijl ik sommige handelingen op mijn laptop uitvoer. Ik bekijk de video's meerdere malen en gebruik ook het boek erbij. Ik heb al vorderingen geboekt vind ik zelf, maar ik moet nog veel leren. Met de video's van jullie erbij zal dat wel lukken en heb ik er meer plezier in.

  Ik wil eerst de foto's goed leren bewerken, daarna wil ik de boekmodule gebruiken. Ik maak sinds 2007 een 'jaarboek' met de geëxporteerde foto's, maar het gebruik in Lightroom lijkt mij praktischer.

  Veel succes met het maken van de video's.

  - Ada Blok

 • Wim van der Endt

  In de afgelopen periode heb ik heel wat tijd doorgebracht achter de Mac en video's bekeken en nog maar eens bekeken. Mijn verwachtingen waren iets op te steken, in het oerwoud van begrippen die in Adobe Ps CC & Lichtroom 5 de mogelijkheid beiden. De fotografie is voor mij een uit de hand gelopen hobby die ik weleens waar al heel lang uitoefen, maar niet echt in een bewerkingsprogramma bewerkte.

  De opzet die jullie creëerde met de Photofacts Academy mag ik wel zeggen dat ik daar ongelofelijk veel van geleerd hebt. Ik kijk nog regelmatig terug naar de videobeelden. Soms is het lastig de tools vast te houden simpel opdat ik ze vergeet. Dan is het fijn de video die het betreft, nog eens terug te kijken. (super).

  Wellicht dat jullie in de toekomst meer video's maken zo wel in Ps cc als Lr 5 cc ik vond het geweldig.

  - Wim van der Endt

 • Frans Wijtman

  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik bijzonder tevreden ben met de video's op jullie website. Ik ben een aantal jaren geleden met LR3 en heb toen het boek van Scott Kelby gekocht. Dit was een ramp, zo taai, niet doorheen te komen.

  Toen heb ik het boek, LR4 ontmaskerd gekocht, vele malen beter alleen met veel te veel Engelse termen erin. Wanneer ik Engels wil leren ga ik daarvoor wel een cursus volgen. Ik wist toen dat boeken niet de meest perfecte manier zijn de werking van LR uit te leggen. Na aankondiging van de video's heb ik mij direct aangemeld, en heb daar nog steeds geen spijt van.

  Vervolgens zijn jullie met de video's gestart. Deze werken perfect, je ziet live hoe het gedaan moet worden en wat het resultaat is. Sinds deze video's heb ik veel meer uit LR gehaald. Ik hoop dat er na LR voor beginners ook een vervolg gaat komen omdat er nog veel dingen niet besproken zijn.

  Het feit dat ik zojuist mijn abonnement heb verlengt bewijst wel dat ik er graag mee verder ga en hoop nog veel te kunnen leren.

  - Frans Wijtman

 • Jeanette van Wijk

  Ik heb inmiddels de video's van de cursus lightroom en photoshop bekeken en met name van de cursus lightroom veel geleerd. Het enige wat ik jammer vind (persoonlijke voorkeur) is dat jullie werken met de Nederlandse versies in plaats van de Engelstalige.

  Ik zal de cursus lightroom zeker aanbevelen aan andere fotografen.

  - Jeanette van Wijk

 • Martine Dignef

  Ik heb in 2011 een spiegelreflexcamera (Nikon D3100) aangeschaft, voordien gebruikte ik altijd een compact fototoestelletje om op vakantie foto’s te maken. Omdat ik het toestel beter wilde gebruiken dan louter op de automatische stand en om de basis van de fotografie te leren, ben ik een avondcursus Digitale Fotografie Lightroom voor beginners gaan volgen. Jammer genoeg is de 2de cursus niet doorgegaan wegens te weinig belangstelling.

  Op elke uitstap gaat nu mijn toestel mee en kan ik er bewuster mee omgaan. Desalniettemin moet ik nog heel veel leren, maar dit maakt het juist plezant! Ik heb mij ingeschreven op jullie site omdat dit een eenvoudige manier is om van thuis uit, op eigen tempo, bij te leren.

  Ik ben dan ook begonnen met de basiscursus Lightroom, om alles nog eens op te frissen en ik merk al dadelijk dat ik over de catalogus al het één en ander heb bijgeleerd. Ik vind het zeer interessant en eenvoudig uitgelegd. Bedoeling is om dan verder te gaan met de fotobewerkingen, omdat ik daar ook nog zeer veel mogelijkheden niet ken.

  Ik heb ook 5 avondcursussen Photoshop gevolgd en ook dit programma wil ik nog beter leren kennen . Ik gebruik dit nu voornamelijk om leuke kaartjes te maken voor bv verjaardagen, bij Kerstmis, Pasen en Halloween en bij geboortes. Ook om bij sommige foto's storende elementen
  weg te werken.

  Ik fotografeer voornamelijk nog in JPEG en zou de stap naar RAW willen maken, maar vind dit om één of andere reden moeilijk (waarschijnlijk het onbekende) en ik hoop, door het volgen van jullie cursus, toch naar RAW over te schakelen .

  Als hobbyfotograaf, louter voor eigen gebruik en met bescheiden middelen, beleef ik er veel plezier aan en dat is voor mij toch het voornaamste!

  - Martine Dignef

 • Andre Beuckelaere

  Ik vind de video cursussen zeer goed en goed gegeven en dit voor zowel PS als LR. LR "dacht" ik reeds uitgebreid te kennen dankzij de boeken van Piet, ik heb tot nu toe echter reeds veel bijgeleerd, soms zijn het geen grote nieuwigheden, maar gewoon interessante weetjes, trucks. Ik heb zeker nog niet alle video's van LR bekeken, maar kan wel zeggen dat ik toch al bijgeleerd heb dankzij de video's.

  Ik persoonlijk vindt het veel gemakkelijker om te leren via video dan via een boek, het is visueler en ik onthoud het beter op deze manier (elk zijn ding waarschijnlijk). Voor PS is er toch een passage die mij niet volledig duidelijk is, maar die blijkbaar voor veel mensen moeilijk blijk te zijn, nl de cursus "Lagen 1". Misschien moeten jullie daar nog een ander voorbeeldje voor geven.

  Ik volg de cursus waarbij LR en PS geopend zijn en probeer zo de verschillende stappen te volgen. Misschien heb ik nog wel vragen naarmate ik de cursuusen verder afwerk. Jullie hebben dit in ieder geval fantastisch gedaan! Doe zo verder, ik kijk er naar uit!

  - Andre Beuckelaere

 • Henk Buteijn

  De video's bevallen mij prima.... heerlijk om op een avond er 2 of 3 door te nemen en gelijk daarna toe te passen op mijn eigen foto's. Ik had geen idee wat te kunnen verwachten, maar het voldoet zeker en ik krijg zodoende LR steeds beter onder de knie. Ik zal het zeker aan anderen doorgeven, hoewel de prijs wel gestegen is. Maar het is het zeker waard....

  - Henk Buteijn

 • Ida Stellingwerf

  Fotograferen is mijn Passie, sinds een kleine maand ben ik lid van Photofacts Academy. Mijn lidmaatschap was vooral om meer inzicht te krijgen in Lightroom, vrijwel dagelijks volg ik een aantal hoofdstukken. Wat een wereld van informatie gaat er voor mij open. Ode aan Piet van den Eynde die alles zo duidelijk verwoord.

  Ook de nieuwste Macro Cursus van Johannes Klapwijk is helemaal top. Voorzichtig heb ik ook al in de andere cursussen gekeken en ook daar valt voorlopig nog heel, heel veel te leren, mijn lidmaatschap is nog te kort om het allemaal doorgenomen te hebben. Maar tot nog toe kan ik alleen maar zeggen, deze cursus is zijn geld dubbel en dwars waard !!!

  - Ida Stellingwerf

Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen