Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Beste Piet,
ik heb twee problemen met de verwerking van foto's in Lightroom.
Ik begrijp er niets van.

Ik heb de betaalde, recente versie van Lightroom en werk met Photoshop CS6.
Sind een paar maanden kan ik vanuit Lightroom een DNG bestand niet meer openen in PS CS6. Er verschijnt dan een venster van Adobe dat ik mij moet aanmelden. In de voorkeuren van Lightroom zie ik, dat bij extern verwerken PS CC2015 staat. Ik zie geen mogelijkheid omdat om te zetten naar PS CS6. Vanuit Lightroom lukt het wel een foto te openen in PS C6 als ik kies "openen als slim object". ??

Sinds kort ook nog een ander probleem. Als ik in PS C6 een DNG foto omzet naar sRGB en save als JPG, dan blijft de DNG extensie hardnekkig achter de punt staan. Als ik dan de info bekijk is de foto sRGB en jpg geworden. Het probleem is , dat als ik deze foto wil uploaden bij Zenfolio, deze de foto toch ziet als een DNG en derhalve extra kosten verlangt voor het uploaded van RAWS etc. Ik vind het allemaal verwarrend en heb jarenlang geen problemen gehad.
Ik hoop dat het verhaal begrijpelijk overkomt en dat jij mij hopelijk kunt helpen.
In ieder geval al vast bedankt voor de moeite!!

Vriendelijke groeten,

Ger Stahlhofer

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 12 september 2016, 20:27

Hi Ger, ik heb je een antwoord gestuurd via mail.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.