Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Hoe zet je de softboxen bij het fotograferen van kinderen

Helene Moison
Helene Moison vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Hoe zet je de softboxen bij het fotograferen van kinderen (laag, hoog, voor , zijkant ?) en bij groepsfoto's ?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op dinsdag 13 december 2016, 10:39

Dat ligt natuurlijk aan het resultaat dat je wilt bereiken. Een basisopstelling is onder een hoek van ongeveer 45 graden schuin van voren. Iets hoger dan het kind is, dus vaak best laag.

Bij groepsfoto's is het vaak slim om het licht iets verder weg te zetten. De lichtsterkte valt in het begin het meest af, dus als je twee kinderen naast elkaar zet en daarnaast nog een softbox (bijna tegen het ene kind aan), dan zal één kind goed belicht zijn en het tweede onderbelicht.

Zet je de softbox echter op drie meter afstand van het ene kind, dan zullen beide goed belicht zijn. Bij groepen is het daarom slim om iets meer afstand te houden tot de groep.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen