Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
marco zandvliet
marco zandvliet vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

hallo ik ben in de mogelijkheid gekomen om een fullframe camera te kopen
maar nu welke zou ik het beste kunnen kopen,ik kom er niet uit
ik heb alles van canon de 700-300 lens tamron 24-70 de tamron 17-50-canon 50 mm,flitser,met een 70 D
je schijnt hele mooie foto's met fullframe te kunnen maken en ga ik zitten kijken naar een mark IV bv.Ik fotografeer veel sport(voetbal kind) en altijd met trips in steden en landen.Maar kunt u me daar in adviseren,ik vnd het filmen niet echt mijn ding
Help grijns

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op woensdag 1 maart 2017, 10:29

Full-frame heeft wat voordelen, maar is niet in alle situaties beter.
Hier een artikeltje over de voordelen van een full-frame camera.

Jij geeft aan veel sportfotografie te doen. Daarbij is een cropcamera vaak praktisch omdat je door de crop al direct dichter op het onderwerp zit. Ook zijn cropcamera's vaak sneller.

De Canon 5D mark IV is een topcamera, ook voor sportfotografie, maar de camera is helaas niet goedkoop. Zolang er nog geen 6D mark II aangekondigd is (volgens de geruchten zou ie ergens dit jaar moeten komen), is dit waarschijnlijk wel de interessantste camera voor je.

Controleer voor je aanschaf wel even of al je objectieven ook wel geschikt zijn voor full-frame. En in het algemeen zou ik zeggen dat je mogelijk meer kwaliteit kunt verbeteren met een ander objectief dan met een nieuwe camera.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.