Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
Photofacts Academy logo
Menu
Henri Dolfing
Henri Dolfing vroeg op dinsdag 18 juni 2019, 00:00

Hallo.
Ik heb een AMD Ryzen 7 met 16GB geheugen draaien onder W10-64. Ik gebruik meestal Lightroom, Aurora en Lunminar om mijn foto's te bewerken.
Heeft iemand ervaring met een geheugen van 32GB bij het gebruik van LR ipv 16GB? Betekent meer geheugen automatisch ook meer souplesse bij het werken?
Hoor graag jullie ervaring/mening
Henri

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 10 januari 2019, 19:27

Meer geheugen kan nooit kwaad. Lightroom houdt van RAM en het maakt ook dat je makkelijker meer applicaties naast elkaar kan open laten staan. Zeker wanneer je het achteraf niet meer kan veranderen, zou ik bij de start voor de grotere optie gaan als het prijsverschil niet te hoog is.
Als je later bv. nog videobewerking gaat doen, dan zal dat zeker van pas komen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.