Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan van de Meerakker
Jan van de Meerakker vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Hoe kan ik een serie foto's in een handeling aanpassen wat betreft een vaste formaat grootte.
Bij voorbeeld ik heb 100 foto's van 6000 x 4000 px en wil deze in een handeling van formaat wijzigen in 3000 x 2000 px
Wie heeft hier een oplossing voor?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 8 september 2017, 15:46

in Lightroom:

bestanden selecteren > bestand exporteren > afbeeldingsgrootte. Daar "passend maken" aanvinken en kiezen voor voor afmetingen.
In hetzelfde venster kun je de gewenste grootte aangeven in pixels, inches of cm. Kies vervolgens de gewenste resolutie en klik op exporteren (in het eerste venster: "Exportlocatie" kun je aangeven waar de bestanden naar toe wilt schrijven)

In Adobe Bridge:

bestanden selecteren > Tools > Photoshop > Image Processor. Photoshop wordt geopend en krijgt een dialoogvenster waarin je onder "file type" kunt aangeven in welk formaat (JPEG, PSD of TIFF) je de nieuwe bestanden wil bewaren. Als je "resize to fit" aanvinkt kun je de gewenste grootte in pixels opgeven.

Jan van de Meerakker
Jan van de Meerakker antwoordde op woensdag 13 september 2017, 15:29

Beste hans, Hartelijk dank dit heeft me zeer geholpen.
Bespaart mij een hoop tijd, nogmaals dank hiervoor

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen