Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Blomme Els
Blomme Els vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

Hoe kan je met het aanpassingspenseel zwart kleuren?
ik vind deze kleur niet terug in het kleurenpallet.
of hoe kan ik het dan wl?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 26 mei 2017, 20:05

Bedoel je zwart en wit schilderen in een aanpassingslaag? Je vindt ze in de toolset. Het bovenste selectievak geeft de voorgrondkleur, de onderste de achtergrondkleur. Met de sneltoets "D" zet je de voor/achtergrondkleur op zwart/wit. Met de sneltoets "X" wissel je van voorgrond en achtergrondkleur.

Blomme Els
Blomme Els antwoordde op vrijdag 26 mei 2017, 22:14

Sorry, ik bedoelde wel in Lightroom, en niet in Photoshop! Sorry, ik was niet duidelijk.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 29 mei 2017, 18:53

Dat kan niet echt met de kleurenkiezer in het Aanpassingspenseel. Het dichtste wat je in de buurt komt is door te schilderen met de Belichting op -4 en de Zwarte tinten (indien je met LR CC werkt en niet met LR 6) op -100

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen