Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Barend van Roessel
Barend van Roessel vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

IK ben een Lightroom gebruiker van het eerste begin.Daarbij heb ik netjes een backup bij het afsluiten gemaakt van de database. Nu is die map erg groot geworden.

Heeft het zin om de gehele map te bewaren,of kan ik 80% weggooien na al die jaren en wel deel?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 22 juli 2018, 10:39

Alvast goed dat je regelmatig backupt. Je kan inderdaad de oudste backups verwijderen als ze teveel plaats beginnen innemen. Als je de laatste paar backups houdt is dat in principe voldoende. Houd er wel rekening mee dat Lightroom standaard zijn catalogus backups maakt in dezelfde map als waar de catalogus zelf staat. Dus je moet er ook wel voor zorgen dat dat mapje zelf nog ergens gebackupt wordt (of dat je in het backup dialoogvenster een andere schijf aangeeft dan de standaard locatie). Anders heb je niet veel aan je catalogusbackups wanneer de schijf waar je catalogus (en de backups) op staan, zou crashen.

Barend van Roessel
Barend van Roessel antwoordde op dinsdag 24 juli 2018, 22:44

Dank, dan moet ik gaan kijken welk bestand ik moet behouden ivm de catalogus en welke ik kan weggooien.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen