Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Henry Badeloe
Henry Badeloe vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Hallo,

Ik heb mijn eigen camera profiel gemaakt.
Maar nu ineens dat de LR en Photoshop mijn eigen cameraprofiel niet meer ziet en laadt.
Bij Raw cameraprofielen zie ik ze wel met DCP bestand die ik via de colorchecker Passport hebt gemaakt.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Met creatieve groet,

Henry Badeloe

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 april 2018, 07:09

Op een Mac stonden deze in een vorige versie van Lightroom stonden ze onder User > Name > Library > Application support > Adobe > CameraRAW >CameraProfiles

In Lightroom Classic CC 7.3 moeten ze nu verplaatst worden naar: User > Name > Library > Application support > Adobe > CameraRAW > Settings.

Deze map staat een aantal plaatsen onder "CameraProfiles".

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 april 2018, 08:38

Toch even een rectificatie: nu haal ik ook dingen door elkaar (ik was bezig met herschikken van presets én het aanmaken van nieuwe cameraprofielen). Het kan ook zijn dat een nieuwe installatie van CameraRAW meespeelde, maar mijn camera.DCP profielen staan nu weer gewoon onder User > Name > Library > Application support > Adobe > CameraRAW >CameraProfiles en worden daarzowel op m'n Desktop als Macbook Pro gezien.
Klik in LR naast Profile > browse > Profiles.

Excuses voor de verwarring

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.