Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
ina-bouhuijzen
ina-bouhuijzen vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

In LR, Ontwikkelen staat bij mij bij camerakalibratie altijd Profiel Landscape. Is dit altijd de juiste instelling? Als ik het aanklik verschijnen nl diverse profielen.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 17 september 2016, 08:55

De keuze voor "Camera Calibration" hangt van je persoonlijke smaak af. "Camera Landscape'" zal een wat meer verzadigd en contrastrijk beeld geven dan "Camera Portrait".
Zie het maar als een startpunt voor de verdere ontwikkeling van je RAW-bestand in Lightroom.

Je kunt "Camera Calibration" vergelijken met de voorinstellingen als "Landscape", "Portrait" etc. op je camera (bij Canon vind je die terug onder "beeldstijlen", bij andere camera's is de benaming soms wat anders).

Overigens vind je bij verschillende camera's vaak extra en/of andere (benamingen voor) profielen. Zo vind ik bij m'n Pentax een "Camera Vibrant" instelling die min of meer hetzelfde doet als de "Fuji Velvia/Vivid" instelling bij m'n Fuji XE-1. Bij Fuji heb je daarnaast opties om je beeld op diverse manieren om te zetten naar een monochroom beeld.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen