Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Nico Duivis
Nico Duivis vroeg op maandag 25 mei 2020, 00:00

Een serie Raw foto's gemaakt op een dag kan ik niet openen in ps. Ook kan ik de metagegevens niet zien. Als ik de foto in Lr bewerk kan ik ze daarna wel in ps openen. Foto's daarna gemaakt, in RAW, kan ik wel weer openen in ps.

Wie kan me helpen.

met dank en groet,

Nico

Nico Duivis
Nico Duivis antwoordde op woensdag 29 april 2020, 20:03

Correctie, ik kan wel de metagegevens zien.

Nico Duivis
Nico Duivis antwoordde op donderdag 30 april 2020, 10:25

Als ik via LR in een van de de cr2 foto's klik op het kleine vakje rechtsboven krijg ik de volgende melding: Foto wel te bewerken vanuit slimme voorvertoning. Kan het oorspronkelijke bestand niet vinden. Als ik via verkenner in de map kijk, waar ze zouden moeten staan, zie ik in tegenstelling tot alle andere mappen deze CR2 foto's niet staan.

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op woensdag 6 mei 2020, 11:14

Hallo Nico,
Aan de hand van je laatste reactie, lijkt het erop dat Lightroom niet weet waar de foto op je harde schijf staat.
Klik met je muis op het icoontje slimme voorvertoning, rechtboven in het kadertje van de foto, en zoek naar de juiste locatie. Dat zou het moeten oplossen.

Nico Duivis
Nico Duivis antwoordde op donderdag 7 mei 2020, 20:38

Dag Nando,

Dank voor je tip.

Ik heb het kortgeleden opgelost, ik ben aan het zoeken geweest in LR en in eens stonden er twee CR2 foto's naast elkaar waarvan ik de nieuwste in verkenner wel kon zien. Als je me nu vraagt hoe heb je dat gedaan blijf ik het antwoord schuldig. Omdat alle foto's nog in mijn camera zaten heb ik uiteindelijk de kortste weg, van opnieuw importeren gekozen. Nogmaals dank en hartelijke groet,
Nico

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.