Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Louis Brown
Louis Brown vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

mijn externe harde schijf ging kapot. Zodoende heb ik mijn backup beeldenbank deze keer overgezet op een Nas riad opstelling. Begrijpelijk dat lightroon de originelen niet meer vinden. Hoe koppel ik de catalogus weer aan de (nieuwe) beeldbank? Ik kom wel tegen hoe ik de catalugus kan verplaatsen maar andersom zie ik niet of kijk ik ik ergens overheen? Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,
Louis

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 8 januari 2018, 19:38

Je zal normaal in Lightroom in het mappenpaneel overal vraagtekens hebben bij de mappen. Rechterklik op zo'n map en kies Ontbrekende map zoeken uit het menu dat je ziet. In het daaropvolgende dialoogvenster navigeer je nu naar de corresponderende map op je NAS en je klikt ok.
Herhaal dit voor alle andere mappen.
Indien je werkte met een overkoepelende hoofdmap (bv. een jaar met daaronder mappen op datum), dan kan je ook op die hoofdmap-met-het-vraagteken rechterklikken en die aanwijzen op de NAS. LR is dan slim genoeg om alle submappen automatisch terug te linken.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen