Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ronny Bartholomeeusen
Ronny Bartholomeeusen vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Hey Piet,
Heb me laatstleden een synology nas aangeschaft met als bedoeling hier mijn catalogus en foto's op te zetten om deze dan via een aantal computers in huis te kunnen bereiken.
Doch helaas geeft LR CC aan dat catalogus niet op een netwerkschijf kan geplaatst worden.
Is er een mogelijkheid om dit te omzeilen?
Nu staat mijn catalogus en foto's op een externe harde schijf die ik dan steeds mee moet nemen naar de desbetreffende computer.

Mvg
Ronny
PS. Ik ben de enige gebruiker in huis.

Ief De Laender
Ief De Laender antwoordde op zaterdag 30 april 2016, 12:05

Volgens mij is het onmogelijk om je LR catalogus op een NAS te zetten. Lightroom laat dit niet toe.
Je foto's kun je uiteraard wel op je nas plaatsen.

Thijs Hermans
Thijs Hermans antwoordde op maandag 2 mei 2016, 21:03

Beste Ronny,

Een catalogus openen in Lightroom vanaf een netwerk server lukt inderdaad niet. Enkele maanden geleden stelde ik een soortgelijke vraag als jij. Van Piet kreeg ik toen het advies Lichtroom 6/CC ontmaskerd aan te schaffen. Met name hoofdstuk 2 staat vol met praktijkvoorbeelden hoe je Lightroom kunt installeren en welke workflows je kunt hanteren. Het heeft mij erg goed geholpen.

Lighroom 6 kun je volgens mij bestellen via de volgende url: https://payhip.com/b/jYoL?mc_cid=231f7521b1&mc_eid=d9984b65cf&mc_cid=65a173c64c&mc_eid=d9984b65cf

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.