Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
luc Delouw
luc Delouw vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Ik heb een tijdje lightroom cc cloud gebruikt maar ik verkies toch verder te gaan met lightroom classic
hoe kan ik mijn cloud catalogus overzetten naar light room classic

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 31 augustus 2018, 18:14

De veiligste en minst gecompliceerde manier is volgens mij om je foto's te selecteren en dan Bestand > Opslaan in te kiezen. In het daaropvolgende dialoogvenster kies je een plaats en je kiest bij Bestandstype 'Origineel + Instellingen'. Je bewerkingen zullen dan in een zogenaamde XMP sidecar file opgeslagen worden naast een kopie van je foto's.
In Lightroom Classic kan je dan die foto's importeren. Lightroom zal de xmp instellingen aantreffen naast de foto's en die ook meenemen in de Catalogus.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.