Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
E. Aartsen
E. Aartsen vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Na een computercrash Windows 10 en lightroom opnieuw geinstalleerd. Foto's staan fysiek nog wel op externe schijf F(ook te zien in de filmstrip), maar in het linkerpaneel zijn er 2 schijfletters bijgekomen(H en I)waarop alle mappen zijn aangegeven met een vraagteken.
Is een catalogusprobleem denk ik maar weet het niet op te lossen.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 6 april 2017, 20:32

Dat heeft te maken met het feit dat Windows standaard geen vaste schijfletters toekent aan schijven.
Wanneer je herinstalleert of bv. een usb stick in je computer stopt, kan het zijn dat een schijf die vroeger schijf D was nu schijf E wordt. En voor Lightroom is dit een andere schijf.
Wel vreemd dat je zegt dat er twee schijfletters bijgekomen zijn maar dat de oude schijf F ook nog herkend wordt.
Hoe waren de foto's vroeger verdeeld? Alles op 1 schijf of stonden ze vroeger ook al op drie verschillende schijven?

E. Aartsen
E. Aartsen antwoordde op vrijdag 14 april 2017, 16:31

Dank voor de snelle reactie. Alle foto's stonden vroeger op 1 externe schijf. Ook nu op dezelfde schijf. In het linkerpaneel zijn 2 stationsletters bijgekomen(beiden offline)met daarop bijna alle foto's. Die zijn wel zichtbaar in lightroom,maar bv niet te verwijderen.Hoe zou ik dit kunnen oplossen?

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.