Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Victor Treipl
Victor Treipl vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb lang geleden 5 jaar op het eiland Java gewerkt en daar in de loop der tijd een Contax camera gekocht en 2200 zwart-wit foto's gemaakt, waarvan ik de negatieven altijd heb bewaard. Nu wil ik ze digitaliseren. Ik kan van mijn buren een scan app. overnemen. canoscan 9000F MarkII. Zou er een beter en/of sneller apparaat bestaan? Ik heb wel wat vlekjes gezien, misschien door vocht? Kan ik de gedigitaliseerde "positieven" met Lightroom bewerken. Ik ben dankbaar als iemend me een goede raad kan geven.
Veel dank en groeten
Victor

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 15 april 2016, 10:33

Aangezien ze voor slechts een paar tientjes nieuw te koop zijn zou ik zeker even kijken of er handiger en/of snellere apparaten op de markt zijn.

Het blijft overigens een klus voor iemand met engelengeduld. Ik zou overwegen het te laten doen. Ik heb even gekeken op Trigger.nl (gewoon het eerste resultaat dat ik had, kijk vooral nog verder naar alternatieven) en daar kost het 30 cent per foto om er 8,6 megapixel bestanden van te laten maken.

Dan zou je iets van 660 euro kwijt zijn voor jouw collectie. Niet heel goedkoop, maar het bespaard je ontzettend veel tijd.

Stel dat je zelf 1 minuut per foto kwijt zou zijn, dan zou jouw klus je al ruim 36 uur kosten. En ik weet niet of je echt alles binnen 1 minuut gedaan zou krijgen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.