Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Hein Nieuweboer
Hein Nieuweboer vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik lees vaak dat als je met een DX camera en een zoomlens van bijvoorbeeld 70-300 mm.je in vergelijking met een FX camera 1,5 keer meer inzoomt!
Vergroot je daarmee ook het object die je fotografeert of knip je alleen een stukje van de foto af?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 7 oktober 2016, 15:58

Doordat een DX sensor kleiner is zoom je als het ware al in. Als beide camera's een een sensor met evenveel pixels hebben ben je met je DX sensor in het voordeel omdat je telebereik dan inderdaad een factor 1,5 groter is. Gebruik je ook nog eens een 70-300mm die geschikt is voor een FF-sensor dan heb je ook het voordeel dat je bij een DX-camera alleen het beste deel van je objectief gebruikt.
In het groothoekgebied ben je met een DX-camera natuurlijk weer in het nadeel.

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op donderdag 24 november 2016, 16:16

Misschien heb je ook wat aan dit artikel om duidelijkheid te krijgen over het verschil tussen full-frame en crop sensoren.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.