Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ad Dekkers
Ad Dekkers vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Hallo Piet,
Ik lees bij camera's allemaal over een groot dynamisch bereik, De een nog groter dan de ander. Echter wat heb je hieraan? Immers fotopapier/printpapier kan toch maximaal 1:200 of zo iets aan dus waarom zou je zo'n groot dynamisch beriek willen hebben.
12 stops is al meer dan nodig is en dan lijkt het mij als je zegt dat je camera 14 stops aan kan dit helemaal niet terug kunt zien op een afdruk. Of mis ik iets?
ad dekkers

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 29 oktober 2017, 21:03

Het dynamisch bereik is vooral van belang om speelruimte te hebben bij de bewerking achteraf. Indien je al tijdens de opname toelopend zwart hebt of uitgevreten wit, dan ben je dat definitief kwijt en vertaalt zich dat in vlekken puur zwart of puur wit in je print.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.