Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Felix Punt
Felix Punt vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Beste Piet, als ik raw bestanden importeer, in dit geval rechtstreeks van de Fuji x100f, dan gaat heel snel de ventilator van mijn mac loeien om te koelen. Activiteitenweergave geeft aan: 645,4 en dat is veel. Systeem is High Sierra op een Mac van 1 jaar oud, en verder LR Classic. Ik heb je dit al eens mondeling gevraagd, en toen adviseerde je mij om niet als DNG te kopiëren. Ik "kopieer" de foto's dus gewoon (blijft: Raf) en maak tegelijkertijd een 1:1 voorvertoning. Wat kan ik doen om de belasting van de energie te verlagen? Groet Felix Punt

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 9 december 2017, 19:46

Het maken van 1:1 voorvertoningen is een erg cpu-intensieve aangelegenheid.
Ik zou voortaan gebruik maken van de nieuwe 'embedded preview' workflow die ik uitleg in de cursus wat is er nieuw in LR Classic. In die workflow schiet je RAW + JPG Fine Large en gebruikt LR die JPGs als 1:1 voorvertoningen in plaats van ze zelf te gaan bouwen. Scheelt veel tijd en processor-activiteit.
Je moet dan LR best wel instellen om de Raw en JPG foto's niet als aparte foto's te behandelen. Dat doe je in het tabblad Algemeen van de LR voorkeuren.

Felix Punt
Felix Punt antwoordde op zaterdag 9 december 2017, 19:53

Dank Piet, helder

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.