Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
Photofacts Academy logo
Menu
Ab Welbergen
Ab Welbergen vroeg op zaterdag 20 juli 2019, 00:00

Ik ben van plan binnenkort foto's te gaan maken van laswerkzaamheden.
Nu vraag ik me af of ik zomaar ongestraft kan focussen op (net naast) het felle lichtpunt en de vonken die aanwezig zijn bij laswerk. Hierbij denk ik dan m.n. aan de FF sensor in mijn canon 5d2 en het te gebruiken objectief.
Kan iemand me vertellen of dat inderdaad schadelijk kan zijn? Of maak ik me zorgen om niets?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op maandag 8 april 2019, 06:04

Ik heb ooit wel eens laswerkzaamheden gefotografeerd en daarbij geen enkel probleem ondervonden. In feite fotografeer je (plaatselijk) heel veel licht waardoor je mogelijk plaatselijk overbelichting krijgt.

Ab Welbergen
Ab Welbergen antwoordde op maandag 8 april 2019, 11:07

Dank voor je reactie Hans. Goed te weten.
Ik denk dat ik het felste lichtpunt dan probeer net achter de lasser te leggen.
Groeten Ab.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.