Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan de Bel
Jan de Bel vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Beste Lezer, iphoto gebruikt een eigen bibliotheek, de nieuwe foto's app op de mac is nu de vervanger, kan je gemakkelijk alle originelen in de foto's app plaatsen.(zodat iedereen in 't gezin er mee kan wat hij wil) En b.v. de mappenstructuur die ik nu voor Ligtroom gebruik hanteren in foto's en kan ik dan via de finder en/of importeren de betreffende foto's in Lightroom krijgen die ik wil bewerken etc.?
Met als doel een origineel ook echt maar één keer op de computer te hebben staan. Of vraagt dit om problemen?
En is het wenselijk toch een mappenstructuur van de foto's voor Lightroom te gebruiken. Ik zie dit nl, niet, of nog niet in de viedeo lessen terug komen, of zie ik het over het hoofd, graag verneem ik jullie reactie bij het gebruik van zowel de foto's app en Lightroom. Wat zou jullie werkwijze zijn?
in Afwachting van reactie, vriendelijk groetend, jan

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 15 mei 2016, 20:51

Beste Jan,
we bieden momenteel geen cursus aan over Apple's eigen Photos App en we zijn dat ook niet onmiddellijk van plan. Het is alvast af te raden om je foto's zowel in Apple Photos als in Lightroom te bewerken. De twee zijn namelijk niet compatibel en je zou dus alles twee keer moeten bewerken.
Ik kan je enkel aanraden om gewoon met LR te blijven werken. Dat is een pak krachtiger dan Photos.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.