Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Miriam van Dun
Miriam van Dun vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Beste Piet,

Ik ben bezig mijn workflow voor Lightroom Classic CC in te richten op de iMac. Nu zie ik in het linkerpaneel in Lr onder Mappen de map Macintosh HD met 0 foto's. In de finder van de iMac zie ik wel de door mij aangemaakte map LightroomfotosiMac met daaronder de submap Foto's 2019 en enkele proeffotos daarin.
Mijn vraag is : hoe kan ik de foto's ook in Lightroom zien?

Wellicht daaraan verbonden: ik heb in Lr Voorkeur opgegeven: Lr openen als een geheugenkaart wordt aangetroffen. Als ik een geheugenkaart in de iMac stop, opent hij Lr niet.
Wat doe ik verkeerd?

Alvast bedankt voor je reactie.

met vriendelijke groet,
Miriam van Dun

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 11 juni 2019, 14:56

Geeft 'Alle foto's' in het Cataloguspaneel aan dat er foto's in je catalogus zitten? In dat geval is het misschien gewoon dat je Lightroom standaard niet de foto's in submappen weergeeft. Kies eens Bibliotheek > en check of Foto's in submappen tonen aangevinkt staat.
Wat de tweede vraag betreft, dat is een bug die af en toe opduikt bij Mac en er is niet echt een easy fix voor. De enige fix die ik ken werkt maar tot je de memory card terug formatteert, dus weinig handig. Het komt bij mij ook soms voor en dan klik ik gewoon op de Importeren knop. Het standaard advies van Adobe is om je preferences te resetten maar vaak lost dat ook het probleem niet op en dan ben je ook nog eens tijd kwijt aan het opnieuw instellen van je voorkeuren...

Miriam van Dun
Miriam van Dun antwoordde op dinsdag 11 juni 2019, 15:17

Bedankt voor je snelle reactie. Mijn probleem met de bibliotheek is nu opgelost.
Hartelijke groet,
Miriam van Dun

Miriam van Dun
Miriam van Dun antwoordde op vrijdag 21 juni 2019, 12:10

Beste Piet,

Ik heb een nieuwe vraag maar kan niet meer vinden waar ik die kan stellen, dus vandaar maar even hier.

Op jouw advies heb ik een Angelbird SSD2go aangeschaft. Hij werkte een paar weken goed, begon steeds meer te haperen en nu herkennen mijn iMac en mijn MacbookPro hem niet meer.
Toen hij nog werkte was ik soms aan het werk in Lightroom en stopte het programma ineens met de boodschap dat ik de SSD2Go niet goed had afgesloten.
Hoe krijg ik mijn SSD2Go weer aan de praat?

groet,
Miriam van Dun

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 24 juni 2019, 21:41

Hallo Miriam, daar zal ik je toch naar de support afdeling van Angelbird moeten doorverwijzen, vrees ik.
Je kan hen bereiken op: https://www.angelbird.com/support/

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen