Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
jos coenen
jos coenen vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Beste,

Ik bezit recent een Fuji XT2. Ik lees op sommige fora dat er met Lightroom/Photoshop geen optimale scherpte vanuit de RAW bestanden van Fujifilm kan gehaald worden.
Is dit nog zo of is deze stelling nu achterhaald?

Met vriendelijke groeten en dank,

Jos Coenen, Genk.


Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 16 februari 2017, 19:39

De raw-verwerking van LR voor Fuji bestanden is flink verbeterd. Het is misschien nog altijd niet helemaal wat het zou kunnen zijn, maar ik vind het in ieder geval goed genoeg om niet halsoverkop naar een andere raw converter te gaan zoeken...
Wat ik zelf wel vaststel is dat ik meestal iets hogere verscherpingswaarden geef aan mijn foto's dan bij andere camera's. M.a.w. de standaardwaarde van 25 (die eigenlijk onder de motorkap anders is voor elk cameratype, alhoewel ze allemaal op 25 staan), vind ik iets aan de lage kant.

Jellie van Althuis
Jellie van Althuis antwoordde op dinsdag 18 juli 2017, 09:59

Is t misschien een goed idee, wanneer de X-T2 uitgelegd wordt door Piet of Elja? Ik overweeg nu bij Creativelive on-line een workshop aan te schaffen. Heeft iemand daar ervaring mee? Liever zou ik een aflevering hiervan op PFA zien. Alvast bedankt! Gr. Jellie

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen