Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Blomme Els
Blomme Els vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

ik wil een beeld samen met het xmp-bestand kopiëren op een losse, harde schijf en dąt beeld op een laptop van iemand anders zetten. in zijn catalogus inladen en de historie bekijken. ik zie echter de historie niet terug. niettegenstaande ik het xmp-bestand geselecteerd en gekopiëerd heb. ik wil die persoon tonen welke bewerkingen aan dat beeld gebracht heb. hoe doe ik dat?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 22 januari 2018, 18:55

Dat kan niet via xmp. XMP slaat enkel het eindresultaat op, niet de history. XMP slaat bv. ook geen info over virtual copies op. Er zijn twee oplossingen: ofwel maak je van iedere stap (of de belangrijkste alvast) stappen in de ontwikkelhistoriek een Snapshot en save je dan opnieuw naar XMP. Snapshots worden wel opgeslagen.
Ofwel exporteer je die ene foto als catalogus op een externe harde schijf en open je die catalogus dan op die andere computer.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.