Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Kristel De Smet
Kristel De Smet vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Beste Piet en Elja,
Ik heb een nieuwe IMac gekocht en wil nu van HP alles overzetten naar mijn nieuwe IMac. Echter... ik ben hier een beetje bang voor. Alles staat op mijn harde schijf van mijn pc en de ge-exporteerde bestanden heb ik opgeslagen op een externe harde schijf. Ik ben van plan om ook ineens een NAS aan te kopen zodat alles centraal komt te staan en zodat er niets op de harde schijf van m'n nieuwe IMac moet komen te staan. Hoe pak ik dit best aan om alles over te zetten? Bedankt voor jullie hulp!
Groetjes
Kristel

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 23 augustus 2016, 10:36

Hallo Kristel,
Dat is inderdaad een flinke onderneming waar er geen kort antwoord voor bestaat. In mijn boek Lightroom 6/CC Ontmaskerd vind je een Case (case 10): 'Je Lightroom installatie overbrengen naar een andere computer'. Je vindt die case overigens ook in de vorige versie van het boek. Die zou je alvast de basis moeten geven en je moeten kunnen laten beslissen of je dit alleen kunt of niet.
Houd er alvast rekening mee dat je Lightroom Catalogus (en de voorvertoningen) niet op een NAS kunnen staan. Die zal je nog altijd moeten plaatsen op de interne schijf van je iMac of op een niet-NAS externe schijf.
Het ingewikkeldste is meestal het 'opnieuw koppelen' van de fotobestanden: Lightroom kent die immers op een bepaalde plaats en als jij ze elders zet (op die NAS) dan kan Lightroom ze niet meer vinden. Je moet ze dan herlinken. Als al je foto's in één hoofdmap zitten, is dat vrij makkelijk. Zoniet is het een pak meer werk en kan een andere aanpak zich opdringen.
Als je het niet ziet zitten om het zelf te doen, is het beter om hulp in te roepen van iemand die dat wel kan.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.