100+ fotografiecursussen Ún 4 Fotobijbels ebooks - Nu 120 euro voordeel! Word nu lid!
Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Peter van Amstel
Peter van Amstel vroeg op donderdag 30 maart 2023, 00:00

Ik wil graag op een foto waar iemand redelijk in het midden staat, alles wat er omheen staat vanuit het centrum (de persoon) langzaam naar zwart wit laten verlopen. De persoon zelf moet nog wel in FC blijven, anders lukt het me nog wel met een simpel masker. Wie heeft er een idee?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op vrijdag 7 oktober 2022, 10:47

Beste Peter,

Als je de achtergrond los van een voorgrond wilt manipuleren, is het belangrijk om voorgrond en achtergrond van elkaar los te koppelen. Selecteer je voorgrond, zet die in een aparte laag. Dan kun je met de achtergrond doen wat je wilt zonder dat je voorgrond verandert.

Kijk anders even in de cursus van Johan Elzinga voor het werken met lagen (https://photofactsacademy.nl/photoshop-lagen) of in mijn video voor het maskeren van personen (https://photofactsacademy.nl/photoshop-cc-tips-tricks/haren-maskeren-met-een-eenvoudige-achtergrond)

Succes

Peter van Amstel
Peter van Amstel antwoordde op zondag 9 oktober 2022, 17:27

Ik heb een serie "exploded views" van heel oude microfoons gemaakt, dus in (tig) lagen werken ken en kan ik wel. Ik maakte het mezelf te moeilijk, staarde me blind op het zoeken naar een verkeerde oplossing (en vergat een van de mooiste filters). Uiteraard wat laagjes aangemaakt en met radiaal filters per laag de gewenste kleurverzadiging van binnen naar buiten terug geschroefd. PhotoShop can be simple, als je maar niet te moeilijk denkt :-) Maar alsnog dank.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen