Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Douwe Struiksma
Douwe Struiksma vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Als ik een foto vanuit Lr bewerk in Ps en na de bewerking 'save' dan zie ik die foto niet meteen terug in Lr. Wel als ik Lr afsluit, een back-up van de catalogus maak en daarna Lr weer open.
Groet,
Douwe Struiksma

Roland Bogaerts
Roland Bogaerts antwoordde op zaterdag 9 april 2016, 00:03

Als ik een foto in Photoshop wil bewerken doe ik dat vanuit Lightroom via 'Bewerken in' > 'Bewerken in Adobe Photoshop'. Na het bewerken gebruik ik de shortcut Ctrl + W (W van 'weg') om het document in Photoshop te sluiten. De bewerkte versie staat nadien dadelijk in Lightroom. No problem ;-)

Monique
Monique antwoordde op vrijdag 8 april 2016, 18:10

Ik heb al ondervonden dat als je een foto vanuit de trefwoorden lijst bvb huizen bewerkt in PS en saved, dat die niet in "huizen" terecht komt, maar wel in de originele map waar hij oorspronkelijk zit bvb 2013 ;)

Monique
Monique antwoordde op vrijdag 8 april 2016, 18:10

Ik heb al ondervonden dat als je een foto vanuit de trefwoorden lijst bvb huizen bewerkt in PS en saved, dat die niet in "huizen" terecht komt, maar wel in de originele map waar hij oorspronkelijk zit bvb 2013 ;)

Douwe Struiksma
Douwe Struiksma antwoordde op zaterdag 9 april 2016, 18:47

Dank voor de reacties. Mijn werkwijze: Foto's catalogiseer ik in de trefwoordenlijst. Voorbeeld: aantal foto's in lijst 'Afsluitdijk'. Foto's in die lijst bewerk ik vanuit Lr in Ps, na bewerken in Ps worden foto's gesaved en dan nu, conform bericht Roland, met cmd + W (Mac) gesloten. Ook dan staan deze foto's niet direct in de lijst 'Afsluitdijk'. Wel na het afsluiten van Lr en opnieuw opstarten.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 april 2016, 19:21

Dat komt waarschijnlijk omdat die lijst met foto's die een trefwoord hebben, eigenlijk een filter is. En dat filter wordt maar upgedate wanneer Lightroom opnieuw gestart wordt.

Roland Bogaerts
Roland Bogaerts antwoordde op dinsdag 12 april 2016, 00:53

Beste Douwe, als docent fotografie en Lightroom ben ik in die mate geboeid door je vraag dat ik zelf een test gedaan heb op mijn Windows 10 pc. Ik heb foto's gefilterd op een trefwoord. Dan één foto vanuit Lightroom naar Photoshop gestuurd en bewerkt. In Photoshop het commando Ctrl + W gebruikt om af te sluiten. En de bewerkte foto (een TIF) zie ik dadelijk in de module Bibliotheek met nog steeds dezelfde bibliotheekfilter aan. Reageert Lightroom op Mac dan anders?

Douwe Struiksma
Douwe Struiksma antwoordde op dinsdag 12 april 2016, 08:22

Roland, dag, dank voor de 'verdergraafactie'. Gisteren testte ik ook nog weer eens en zowaar één van de in Ps bewerkte foto's, een psd-bestand, stond na cmd + S en cmd + W wel meteen in Lr in de lijst van waaruit deze geopend was, andere, waaronder een tiff-bestand, echter weer niet. Wellicht weet Piet of dit soort verschillen bestaan tussen Lr in windows en Lr in Mac

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.