Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
hennie-oude-essink
hennie-oude-essink vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Ik wil een Jpg bestand openen in Camera Raw (Bridge cc17) en dat lukt niet. In preferences staat, dat ik eerst de functie Camara Raw moet inschakelen; hoe dat moet is niet duidelijk. In fora zie ik meer gebruikers daarmee worstelen. Piet zal er iets op weten, denk en hoop ik dan.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 17 januari 2017, 19:16

Probeer eens rechts te klikken en kies 'Openen in Camera Raw'

hennie-oude-essink
hennie-oude-essink antwoordde op dinsdag 17 januari 2017, 19:25

als ik rechts klik op een jpg bestand in Bridge krijg ik de mededeling: Camera Raw is niet ingeschakeld; u dient een in aanmerking komend product minstens 1x te starten. hier begrijp ik niets van. mijn Raw bestanden openen vanzelf in Camera Raw. met jpg bestanden krijg steeds voornoemde medeling

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 17 januari 2017, 21:01

Ik neem dat de Adobe Bridge voorkeuren goed staan: Adobe Bridge CC 2017 > Camera RAW Preferences > JPEG and TIFF handling > JPEG: Automatically open all supported JPEGs

Blijkbaar werkt dit niet zoals het zou moeten.
Een - kleine - omweg is dan het bestand te openen in Photoshop en vervolgens voor Filter > Camera RAW te kiezen (de snelkoppeling werkt wel zo handig: Shift+Cmd/CTRL+A

hennie-oude-essink
hennie-oude-essink antwoordde op woensdag 18 januari 2017, 11:05

De CR Preferences (Bridge cc 2017) geven alleen maar aan, dat de bewerking van CR bestanden niet is ingeschakeld enz.
Inmiddels zijn vannacht de kaboutertjes geweest: jpg "openen in CR" levert nog steeds bovenstaand bericht op; als ik vervolgens klik op "openen in PS cc17 standaard" opent nu ook het jpg bestand vanzelf eerst in camera Raw.
Inmiddels ben ik blij met de door Hans genoemde omweg: zo nodig lost dat het probleem op.
Hartelijk dank voor de hulp!

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 19 januari 2017, 11:17

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 19 januari 2017, 11:17

Graag gedaan!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen